Află totul despre laptele praf ce trebuie oferit bebelușilor

Laptele matern este cel mai bun și mai natural aliment pentru un bebeluș. Cu toate acestea, dacă mama nu poate sau nu vrea să alăpteze, ar trebui să folosească o formulă specială de lapte ca alternativă. Laptele pentru bebeluși conține toți nutrienții de care are nevoie un sugar. Cu o selecție largă de lapte de început și lapte de continuare, precum și o varietate de producători, decizia pentru alegerea formulei de lapte praf Humana nu este ușoară. 

Părinții și viitorii părinți pot afla tot ceea ce este important în alegerea laptelui praf pentru bebelușul lor, în cele ce urmează:

Lapte lichid sau praf

Laptele pentru bebeluși constă de obicei din lapte praf special, care este amestecat cu apă. Pentru a produce laptele praf, laptele îmbogățit cu substanțe nutritive suplimentare este complet îndepărtat din lichid într-un proces ușor de uscare. Toți nutrienții importanți rămân în pulbere în timpul acestui proces .

Fără apă, laptele praf are o durată de valabilitate mai mare decât laptele lichid, care poate fi păstrat în frigider doar o zi după deschidere. Pe de altă parte, un pachet deschis de lapte praf poate fi utilizat timp de până la 3 săptămâni. După aceea, nu se strică imediat, dar există o reducere a ingredientelor.

Ce formule de lapte praf există?

Cerințele privind formula de lapte se schimbă odată cu diferitele faze de creștere ale unui copil. De exemplu, cantitatea de carbohidrați și structura proteinelor sunt adaptate vârstei respective, pentru fiecare tip de lapte praf în parte.

O componentă importantă a alimentelor din lapte, de exemplu, sunt așa-numiții acizi grași LCP , care sunt conținuți și în laptele matern, și anume AA (acid arahidonic) și DHA (acid docosahexaenoic). Aceștia sunt acizi grași omega-3 și omega-6 polinesaturați cu lanț lung, care promovează dezvoltarea creierului, a sistemului nervos și a vederii.

Liniile directoare pentru fabricarea alimentelor pentru copii sunt foarte stricte, iar părinții ar trebui să respecte recomandările de vârstă pentru a le oferi copiilor exact ceea ce au nevoie la orice vârstă. De obicei, alimentele din lapte sunt diferențiate pentru trei grupe de vârstă:

Lapte de început

Laptele de început este cel mai apropiat de laptele matern natural. Cu el este hrănit bebelușul de la naștere până la vârsta de 6 luni . Pre-nutriția nu conține alți carbohidrați în afară de zahărul din lapte (lactoză) . Este la fel de subțire ca laptele matern – bebelușii îl pot bea ușor, fără nici un fel de limită și nu există riscul supraalimentării. Prin urmare, este foarte potrivit pentru hrănirea suplimentară alături de alăptare sau în timpul fazei de înțărcare.

Există și un anumit tip de lapte de început care are ingrediente suplimentare, cum ar fi carbohidrații (mai ales sub formă de amidon de porumb fără gluten), care îl fac mai gros, Se recomandă ca acest lapte să fie oferit bebelușilor numai atunci când formula de lapte de început nu mai este suficientă.

 Lapte de continuare

Laptele de continuare poate fi oferit din a 5-a luna de viață după laptele de început.

Laptele de continuare conține, în comparație cu laptele pre și cel pentru sugari:

·   alți nutrienți

·   mai multe calorii

·   o structură proteică diferită

·   aditivi pentru fier

·   aditivi pentru iod

În funcție de producător, laptele de continuare poate conține și alte tipuri de zaharuri. Acești nutrienți suplimentari sunt motivul pentru care laptele de continuare nu trebuie oferit înainte de vârsta de 5 luni: rinichii încă imaturi ai unui copil mai mic ar fi prea stresați de aceste ingrediente. Laptele de continuare conține toți nutrienții de care are nevoie un bebeluș pentru o dezvoltare ulterioară. 

septembrie 25th, 2020 by