Cele mai populare proceduri de chirurgie estetica din ultimii ani

Chirurgia estetica este tot mai populara in fiecare an, aproape o suta de mii de romani trecand pragurile chirurgilor esteticieni in ultimii 3 ani.

Femeile nu sunt singurele persoane care apeleaza la interventiile chirurgicale de ordin estetic. Barbatii sunt si ei clienti ai cabinetelor medicale de acest tip.

Iata care sunt cele mai populare proceduri de chirurgie estetica din ultimii ani:

Marirea sanilor.

Marirea sanilor cu implanturi mamare este cea mai cautata interventie chirurgicala estetica atat la noi in tara, cat si peste hotare. Printre candidatele acestei proceduri se numara femeile cu sani mici sau asimetrici, precum si cele care isi doresc, pur si simplu, un decolteu mai atragator. De asemenea, implanturile mamare sunt ideale pentru femeile care doresc sa inlocuiasca un san pierdut in urma unei operatii de cancer la san si pentru cele ale caror sani nu s-au dezvoltat in perioada pubertatii, afectiune numita micromastie congenitala.

Majoritatea pacientelor care apeleaza la marirea chirurgicala a sanilor cu implanturi mamare au nevoie de doar una sau doua saptamani de recuperare inainte de a putea reveni la activitatile normale. Cu toate acestea, activitatile fizice cu impact ridicat, cum ar fi alergarea si ridicatul de greutati, ar putea fi reluate dupa un timp mai indelungat.

Liposuctia.

Exista doua tipuri de liposuctie, o procedura chirurgicala care aspira grasimile din anumite zone ale corpului pentru a oferi o silueta mai subtire si mai armonioasa.

In liposuctia tumescenta, tipul cel mai popular, o solutie salina, un medicament ce constrange vasele de sange si un agent de amortire sunt infuzate in zona corporala vizata. Acest lichid, impreuna cu grasimea, sunt aspirate din corp folosind mici instrumente metalice sub forma unor tuburi, numite canule. Infuzia de lichid poate provoca retentie de apa pe termen scurt, insa acest lucru va disparea in termen de cateva zile.

In liposuctia asistata cu ultrasunete (UAL), canula foloseste energie ultrasonica pentru a topi grasimea, astfel incat sa poata fi aspirata din corp. UAL are mai multe riscuri decat liposuctia tumescenta, inclusiv riscul de arsuri interne si externe.

Perioada de convalescenta a unui pacient care este supus unei liposuctii este de cateva zile, in functie de zona (zonele) selectate pentru tratament.

Rinoplastia.

Procedura de chirurgie plastica pentru corectarea si reconstructia nasului, cunoscuta sub numele de rinoplastie, este menita sa ofere un echilibru intre nas si restul fetei. Chirurgul estetician poate reduce dimensiunea totala a nasului sau poate rafina anumite zone ale nasului pentru a oferi un aspect general mai placut.

In unele cazuri, rinoplastia este necesara pentru a imbunatati respiratia pacientului, aici fiind inclusi pacientii cu sept deviat. Cand este vorba de deviatie de sept, este posibil ca asigurarea medicala sa acopere o parte sau intreaga operatie.

In urma rinoplastiei, pacientii vor observa cateva vanatai in jurul zonei tratate, insa aceste imperfectiuni ar trebui sa dispara in termen de maxim 10 zile. De asemenea, este recomandata evitarea efortului fizic pentru o perioada de cateva zile dupa efectuarea rinoplastiei.

Ritidectomia.

Cunoscuta mai mult sub denumirea de facelift sau lifting facial chirurgical, ritidectomia este o solutie chirurgicala pentru indepartarea ridurilor si celorlalte imperfectiuni faciale care apar odata cu inaintarea in varsta. Practic, acest facelift indeparteaza total sau partial excesul cutanat sever si acumularile nedorite de grasime la nivelul fetei si gatului, poate corecta ptoza faciala si va repozitiona structurile profunde din apropierea planului osos, fara a afecta pielea la nivel microscopic. In urma facelift-ului, pielea fetei este mai stransa, liniile adanci sunt netezite, iar aspectul general al chipului este mai tanar.

Recuperarea pacientului in urma unei ritidectomii este de cateva saptamani.

Mastopexia.

Mastopexia sau ridicarea sanilor este o interventie chirurgicala menitz sa ridice sanii lasati sau lipsiti de fermitate, repozitionand sanii pe peretele toracic anterior luand in considerare anumite criterii estetice. De regula, pacientele care isi doresc o astfel de interventie chirurgicala estetica sunt cele care au pierdut mult in greutate sau care au avut o sarcina.

Majoritatea femeilor sunt capabile sa se intoarca la munca in doua saptamani si sa reia activitatea fizica in totalitate intr-o luna dupa efectuarea operatiei de lifting mamar.

mai 20th, 2020 by