Ce vitamine și minerale ajută sistemul imunitar?

Imunitatea reprezintă abilitatea corpului uman de a se apăra și lupta în fața bacteriilor sau a infecțiilor, scopul ei fiind de a păstra organismul în cea mai sănătoasă stare posibilă. Sistemul imunitar poate fi ajutat de către om prin grija de propria persoană, dar mai ales prin alimentație și suplimente alimentare. Există o serie de vitamine și de minerale care pot ajuta și ele la fortificarea sistemului imunitar.

Cea mai cunsocută dintre ele este Vitamina C, fiind recomandată de fiecare dată când o persoană este răcită, întrucât această contribuie cel mai mult la imunitate.

Pentru a se absorbi mai eficient și mai rapid, Vitamina C are nevoie de Zinc, motiv pentru care în comerț se găsesc numeroase comprimate de vitamina C + Zinc, care este benefic și pentru memorie, ten și reducerea stresului. Alte vitamine eficiente pentru sistemul imunitar sunt Vitaminele E, B6, A și D, în timp ce mineralele cele mai recomandate sunt Fierul, Seleniul, dar și Acidul Folic.

Vitaminele și mineralele necesare pentru fortificarea sistemului imunitar nu sunt singurele informații pe care trebuie să le știți despre imunitate. Pe imunitateforte.ro veți găsi cele mai interesante date despre cum puteți crește imunitatea, ce se întâmplă în cazul unei imunități scăzute, dar și informații de bază despre sistemul imunitar.

august 6th, 2019 by