Candidoza vaginala nu trebuie sa fie un tabu!

Chair daca declaram despre noi ca suntem persoane deschise si fara prejudecati care traiesc intr-o societate moderna, subiecte legate de afectiunile vaginale spre exemplu sunt inca un tabu. Femeile trec deseori prin situatii stanjenitoare, iar una dintre ele cele mai intalnite probleme cu care se confrunta este candidoza vaginala.

Aproximativ 80% din femei se confrunta cel putin o data in viata cu acest tip de infectie. In ciuda frecventei candidozei, femeilor le este rusine sa vorbeasca despre aceasta si chiar sa mearga la doctor. Este foarte important sa intelegem ca bacteria Candida se afla in mod natural în corpul nostru, iar atunci cand exista dezechilibre in organism si bacteriile probiotice devin mai putine in comparatie cele de candida apare candidoza vaginala.

Simptomele candidozei sunt destul de suparatoare, iritatiiile, scurgerile si mancarimea intensa sunt doar cateva dintre acestea. De aceea, femeile nu trebuie sa se simta rusinate si sa ia masuri. Un tratament anticandida eficient consta in administratrarea de ovule anticandida. Unele dintre cele mai eficiente ovule anti-candidoza sunt cele de la Flugenil.

Flugenil este un adjuvant local care combina doua substante active: Acid boric 600 mg şi Dragocalm®. Acidul Boric 600 mg ajuta la eliminarea disconfortului cauzat de candidoza, iar Dragocalm® este un antihistaminic și un antiinflamator local. Tratamentul poate fi administrat si femeilor insarcinate, cu acordul medicului, de asemenea poate fi folosit si de persoanele cu diabet.

Este recomandat ca in perioada infectiei cu candida timp de 15 zile sa se administreze un ovul pe zi, iar pentru tratamentul de intretinere se administreaze timp de 8 saptamani un ovul de doua ori pe saptamana. Candidoza vaginala nu trebuie sa fie un subiect tabu, multe dintre femei se pot confrunta cu aceasta afectiune, important este ca aceasta sa fie tratata din timp pentru a evita eventuale complicatii.

decembrie 21st, 2018 by