In ce consta avizul si autorizatia ISU? Cine nu are nevoie de o astfel de autorizatie?

La momentul actual, tot mai multi romani cauta sa investeasca in domeniul imobiliarelor. Acest fapt nu trebuie sa mire, avand in vedere profitul net care continua sa creasca, intr-un mod constant, de la an la an. 

Cu toate acestea, o persoana aflata la prima investitie s-ar putea sa nu stie, concret, ce este aceea o autorizatie ISU si, implicit, daca este necesara. Din acest motiv, articolul de fata isi propune sa abordeze acest aspect.

Ce este avizul ISU? Dar autorizatia?                      

Prin aviz ISU se face referire la identificarea anumitor masuri, ce vor trebui aplicate pentru ca izbucnirea unui potential incendiu sa fie cat mai bine gestionata. Investitorul va trebui sa intocmeasca o serie de documente prin care va propune astfel de solutii, in conformitate cu legislatia in rigoare.

Prin autorizatie ISU se face referire la un document prin care se atesta ca solutiile, stabilite in cadrul avizului mentionat anterior, au fost si implementate. In urma unui control de teren, ramane la decizia inspectorului ISU daca acest document ajunge sa fie eliberat.

Exista si situatii in care investitorul considera ca nu poate sa rezolve de unul singur aceasta documentatie. Din fericire, printre serviciile prestate de un birou de proiectare se poate numara si rezolvarea documentelor respective. Prin urmare, tot mai multi oameni cauta sa apeleze la firme profesioniste.

Cine nu are nevoie de autorizatie? 

Exista anumite cazuri de imobile in care o astfel de autorizatie nu este necesara. Criteriile, pe baza carora se ia aceasta decizie, sunt urmatoarele:

  • ocupa un spatiu de cel mult 600 mp si sunt destinate comertului, productiei sau depozitarii de produse;
  • ocupa un spatiu de cel mult 600 mp si sunt destinate pentru uz in domeniul sanatatii (policlinici, dispensare etc.);
  • ocupa un spatiu de cel mult 600 mp si sunt destinate pentru birouri, centre de asigurari sau banci;
  • ocupa un spatiu de cel mult 200 mp si sunt destinate pentru alimentatie si petrecerea timpului (restaurante, baruri, pub-uri etc.);       
  • spatii destinate pentru turism, care au cel mult 8 camere si 16 locuri de cazare.

In concluzie, dupa cum s-a putut observa, exista putine cazuri in care o autorizatie eliberata de ISU nu este necesara.                                                       

martie 11th, 2022 by