De ce merita sa ai o gradina mica, amenajata cu flori?

gradina mica amenajata cu flori

Gradina amenajata pentru relaxare este considerata in general un lux pe care multi nu si-l permit sau nu-l considera necesar. Cand mergem la tara, vedem cat de mult se pune accentul pe utilitate.

Este adevarat ca la tara, desi majoritatea locuitorilor lucreaza deja la oras, tot isi fac o gradina de legume si fructe. Omul obisnuit cu munca simte nevoia sa lucreze cu pamantul si sa-si asigure singur o parte din hrana necesara.

Plimbandu-ne prin sat, putem insa observa ca in curtea din fata casei multi isi amenajeaza si o mica gradina cu flori. Aceasta e doar atat de mare incat sa impresioneze pe oricine ar privi-o din intamplare prin gard, in trecere pe langa casa respectiva.

Punand deoparte motivele estetice pentru care in majoritatea cazurilor ne facem o gradina cu flori, aceasta poate sa ne aduca si unele beneficii neasteptate. De exemplu poate sa ne influenteze pozitiv relatia cu alti oameni.

Necesitatea de a fi inconjurat de frumos exista in fiecare dintre noi. Chiar daca nu avem posibilitatea de a avea gradina noastra cu flori, nu putem trece pe langa gradina vecinului fara sa o admiram in cazul in care este frumoasa.

Gradina mica din curtea din fata este ca o invitatie la socializare. Vecinii intra mai usor in vorba cand trec prin fata casei. Au un motiv bun sa deschida o discutie. Lauda frumusetea gradinii, frumusetea florilor si nu in ultimul rand harnicia gazdei.

Mandria proprietarului creste pe zi ce trece si lucreaza sarguincios in gradina sa pentru a-si satisface atat propria fericire cat si pentru a le face pe plac admiratorilor. Este o mare bucurie sa ai o gradina frumoasa in fata casei.

Nu este intamplatoare pozitia gradinii, are rolul sa atraga privirea trecatorilor. Oamenii care se plimba pe strada nu vad interiorul casei, dar observa gradina cu flori.

Ea trebuie sa aduca valoare si apreciere in randul vecinilor. Cum se spune, daca gradina cu flori din fata casei arata impecabil, in mod sigur si restul casei este frumos amenajat. Nu trebuie nimeni sa intre in casa pentru a sti cat de gospodar este proprietarul, gradina amenajata este o dovada incontestabila.

Intr-o comunitate mica, recunoasterea este foarte importanta. Un lucru mic, cum este o gradina amenajata, poate sa ajute imaginii sateanului in comunitate, poate sa-i aduca prieteni si sa-i intareasca credibilitatea in fata tuturor.

octombrie 30th, 2018 by