La inceput de mai, Grupul TPG Romania isi prezinta membrii cheie

Grupul TPG Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori locali pe piata serviciilor financiare, pune reflectoarele pe oamenii-cheie care fac ca business-ului grupului sa functioneze ceas. Simona Balan, Dana Cornea si Alexandru Chirigiu se afla la carma companiilor membre ale grupului TPG: TPG Balan Audit, TPG Accounting si TPG Advisory, sub supravegherea lui Vasileios Voulgaris.

 

Simona Balan coordoneaza serviciile de audit si administraza compania Balan TPG Audit, companie care are experienta auditarii situatiilor financiare pregatite in conformitate cu diverse reglementari contabile: romanesti, germane, IFRS. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si cu o experienta solida in audit, raportare si servicii de consultanta financiara, Simona a lucrat in ultimii 18 ani pentru companii internationale, printre care Ernst & Young, Romtelecom, Office Depot. Membra a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, Simona detine in acelasi timp si o experienta valoroasa in mediul de afaceri international prin apartenenta la ACCA (Association of Chartered Certified Accountants – UK). Cu expertiza mare in special in domeniile constructii, societati de productie si distributie, IT, telecomunicatii in anul 2015 s-a alaturat echipei TPG, propria sa firma devenind membra a Grupului. Simona a completat in mod natural experienta TPG cu cunostinte valoroase despre standardele de contabilitate germane. 

 

“Pentru mine asocierea cu TPG a fost cea mai buna decizie pe care puteam sa o iau caci imi ofera sansa de a lucra alaturi de oameni cu care impart aceleasi valori, care au aceeasi abordare a muncii si cu care ma pot consulta in deciziile profesionale pe care le iau. Experienta in audit de peste 15 ani m-a invatat ca auditorul trebuie ca prim pas sa inteleaga businessul pe care il auditeaza; fara sa ai o intelegere a domeniului si a firmei anume pe care o auditezi nu poti sa-ti faci treaba; adica sa identifici ariile de risc si sa poti aduce o viziune proaspata in abordarea clientului tau”, a declarat Simona Balan.

 

Alexandru Chirigiu este un profesionist cu experienta vasta in domeniul financiar lucrand peste 10 ani in audit si in domeniul financiar-contabil. A fost implicat in misiuni de audit pentru companii multinationale, cat si pentru companii cu capital romanesc. A obtinut diploma de licenta in Economie din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si detine Advance Diploma in Accounting and Business acordata de ACCA UK. Alex s-a alaturat KPMG Romania in anul 2005, pentru o perioada de aproape 5 ani. Dupa KPMG, Alex a ocupat functia de Director Financiar al DPGS (compania de Real Estate a unui grup cu sediul in Elvetia). Pe parcursul carierei sale, Alex a acumulat o experienta solida in misiuni de audit statutar si IFRS precum si due diligence si raportare IFRS pentru companii multinationale. El detine expertiza in diverse industrii precum: imobiliare, procesare si distributie, industria auto, energie regenerabila, retail, marketing si publicitate. Alex colaboreaza cu echipa TPG incepand din 2012, si ocupa functia de Principal Consultant avand rolul de coordonator al TPG Advisory.

 

“Actionarii si consiliile directoare au nevoie sa fie in continuu control al activitatii companiilor lor. Aici intervine TPG Advisory, oferind servicii de Management Reporting, Business Planning sau Consultanta in Afaceri, si creaza o punte intre departamentul de contabilititate si conducerea companiilor, oferind informatii riguroase in format managerial, menite sa ajute conducerea in interpretarea situatiei financiare si in adoptarea deciziilor strategice ale Companiilor. Una dintre aceste decizii strategice poate fi decizia de a fuziona sau de a achizitiona o alta companie, caz in care TPG Advisory poate juca un rol important prin furnizarea serviciului de Due Diligence in vederea tranzactionarii sau poate asista in procesul de negociere. In ultimii ani TPG Advisory a avut o evolutie stabila, inregistrand o crestere a cifrei de afaceri de 4.5% in 2016 fata de 2015”, a spus Alexandru Chirigiu.    

 

Dana Cornea este unul din partenerii fondatori ai Grupului TPG si coordoneaza TPG Accounting, principala companie a grupului, care a inregistrat constant o crestere sanatoasa inca de la infiintare si pana in prezent. Absolventa a Academiei de Studii Economice Bucuresti, este expert contabil, auditor financiar si consultant fiscal, membra C.E.C.C.A.R, a Camerei Auditorilor Financiari din Romania (C.A.F.R.) si a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (C.C.F.R.). Dana are 25 de ani de experienta in contabilitate si management financiar. Dupa o perioada de 6 ani in care a lucrat ca Director Financiar intr- o companie de constructii, incepand cu 2001 si-a fondat propria companie de contabilitate, care in 2010 s-a alaturat grupului TPG, atat cu intreaga echipa, cat si cu portofoliul de clienti. Experienta ei vasta, precum si a intregii echipe, s-a integrat in mod organic in profilul general al TPG, ajungand astfel sa deserveasca clienti din domenii precum:  real estate, productie, comert cu amanuntul, turism precum si servicii.  

 

„Incercam ca prin serviciile oferite sa depasim limita stricta a conceputului de “contabil” prin a intelege tipul de afacere a fiecarui client , a-i sfatui cum este mai efficient a-si conduce afacerea . Incepand de anul trecut am consolidat si departamentul de taxe, oferind suport clientilor nostri in aplicarea corecta si eficienta a reglementarilor fiscale. Suntem adeptii parteneriatelor pe termen lung, atat cu salariatii, colaboratorii precum si  cu clientii nostri, ceea ce este reflectat in contracte de peste 7 ani cu multi dintre acestia”, a explicat Dana Cornea.

 

“Succesul oricarei companii de consultanta are la baza doi factori majori: o echipa profesionista si un leadership inspirat. TPG a fost binecuvantat pe ambele fronturi: Dana, Simona si Alex sunt toti profesionisti excelenti, dar, mai mult de atat, venind din companii de consultant mari si-au dezvoltat stiluri manageriale care reprezinta adevarate surse de inspiratie pentru colegii lor, iar conduita lor exemplara este de remarcat si in stilul de lucru in echipa, bazat pe un profesionalism de inalt nivel. Echipa noastra de peste 30 de colegi a inflorit in aceasta atmosfera si prin ajutorul pe care l-au primit din punct de vedere al cunostintelor academice si a experientei profesionale. Efortul combinat ce are ca tel excelenta profesionala este apreciat de clientii nostri, fata de care ne leaga relatii serioase si cinstite, reflectate in cooperarea stransa pe care o avem cu majoritatea dintre ei. Cu aceasta ocazie as vrea sa transmit aprecierea si multumirea pe care le port echipei de management, o echipa loiala, formata din profesionisti excelenti,” a conchis Vasileios Voulgaris – Partener al Grupului TPG.

 

mai 4th, 2017 by