De ce fac românii împrumuturi online: Top 7 motive

Există situații în viața fiecăruia dintre noi când avem nevoie rapid de o sumă de bani pentru rezolvarea unei probleme urgente. O călătorie neașteptată, reparații în casă sau la mașină, plata unor facturi mai mari la utilități ori situații medicale ce nu suportă amânare, astfel de lucruri pot pune presiune pe bugetul nostru lunar. Din fericire, împrumuturile online au devenit o salvare pentru mulți dintre românii care se află adesea într-un impas financiar. De ce sunt atât de populare aceste tipuri de credite? Haide să descoperim împreună câteva dintre motivele pentru care oamenii sunt atrași de împrumuturile online:

1. Procesul de aplicare este foarte simplu

Principalele avantaje ale creditelor accesate prin intermediul internetului se referă la faptul că sunt simple și rapide. De pildă, dacă alegi un împrumut online prin viaconto.ro, nu ai nevoie de foarte multe acte, ci doar de buletin și o dovadă a veniturilor tale periodice. Procesul de aplicare este facil, respectiv trebuie să completezi un formular online cu câteva date generale, să selectezi suma pe care vrei să o împrumuți și intervalul de timp în care vei rambursa banii și să atașezi copia actului de identitate împreună cu un extras al contului în care ajung câștigurile tale.

2. Împrumutul se aprobă rapid

Odată transmis formularul de credit către instituție, solicitantul va primi decizia referitoare la aprobarea împrumutului său foarte repede. Dacă toate datele sunt completate corect și sunt atașate și documentele cerute, atunci instituția de credit îi va oferi un răspuns persoanei în cauză în doar câteva minute. În plus, gradul de aprobare este foarte ridicat, astfel că diferite categorii de oameni, care înregistrează venituri dintre cele mai diverse, au șansa de a primi creditul de care au nevoie.

3. Poate fi estimat nivelul de îndatorare

Anumite instituții financiare care acordă împrumuturi online le pun la dispoziție clienților și un simulator de credite. Astfel, solicitanții au posibilitatea de a vedea ce sumă își permit să împrumute, care este valoarea dobânzii și în cât timp trebuie să înapoieze banii. Avantajul este că pot fi simulate mai multe situații, pe sume diferite, până se ajunge la o variantă favorabilă.

4. Oamenii economisesc timp prețios

Unul dintre motivele principale care îi fac pe români să apeleze tot mai des la creditele online este faptul că poți să aplici de oriunde, oricând îți dorești. Nu este nevoie să stai la cozile de la ghișee, să-ți iei liber de la serviciu ca să ajungi la bancă în timpul orelor de program sau să pierzi timp în trafic pentru că întregul proces se desfășoară online. Practic, poți aplica pentru un împrumut online chiar și în pauza de la serviciu. Prin urmare, îți poți păstra timpul atât de prețios pentru tine, familie și activitățile care îți fac plăcere.

5. Confidențialitatea este garantată

Motivele pentru care soliciți o anumită sumă de bani te privesc doar pe tine. Prin urmare, la aceste tipuri de împrumuturi nu este necesar să oferi explicații sau să justifici modul în care vei folosi resursele financiare.

6. Condițiile de creditare și dobânzile sunt avantajoase

Accesibilitatea primează, astfel că împrumuturile online nu au costuri extrem de mari și sunt chiar mai avantajoase decât alte opțiuni la care poți apela în situațiile urgente, cum ar fi, de exemplu, descoperirile de cont. Condițiile de eligibilitate nu sunt foarte restrictive, ceea ce înseamnă că foarte multe persoane pot accesa un credit online.

7. Banii intră direct în contul bancar

În situația în care solicitantul îndeplinește toate condițiile și a transmis către instituție toate actele necesare, acesta poate primi banii imediat, dacă are un cont deschis la una dintre băncile colaboratoare ale instituției de credit. În caz contrar, împrumutul solicitat va ajunge în contul său în termen de 24-48 de ore de la aprobare.

Creditele online sunt foarte simple, utile și avantajoase pentru români. Pe internet, pe lângă faptul că economisesc timp și evită drumurile la ghișee, acești și pot compara cu ușurință ofertele mai multor instituții pentru a se asigura că fac o alegere informată.

septembrie 29th, 2021 by