Cum sa faci economie in gospodarie, astfel incat plata ratelor sa nu mai fie o provocare

In orice gospodarie, membrii familiei direct implicati in planificarea cheltuielilor lunare sunt interesati sa faca economie, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa plateasca foarte mult pe utilitati, sa arunce cantitati mari de mancare sau sa investeasca in unele lucruri pe care nici macar nu le folosesc.

Specialistii KRUK Romania avertizeaza in legatura cu faptul ca inclusiv aceia care nu au cunostinte financiare adecvate, pot sa faca economie in gospodarie, acest lucru avand un impact pozitiv asupra bugetului familiei si nepunand niciodata oamenii in imposibilitatea platii ratelor.

Reducerea cheltuielilor in gospodarie echivaleaza cu plata la timp a ratelor

Primul si cel mai important pas pe care membrii familiei trebuie sa il faca in gospodarie este sa invete sa gateasca, sa economiseasca banii cheltuiti pe alimente, prin fast-food-uri, prin restaurante, platind produse semi-preparate.

Cei care isi doresc sa economiseasca trebuie sa invete sa ocoleasca capcanele din magazine, sa aiba pregatita mereu o lista cu cele necesare si sa se incadreze in ea, sa nu risipeasca alimentele, sa nu cumpere continuu produse exotice si conserve.

Este o idee buna ca gospodinele sa isi planifice bugetul alocat pe mancare la inceputul fiecarei saptamani, sa scrie o lista mare pe frigider, care sa includa mic-dejun, pranz si cina pe fiecare zi, inclusiv pachetelul copiilor la scoala sau la gradinita sau hrana cumparata pentru job.

Dupa ce aceasta lista este realizata, se va face o lista separata cu ingredientele necesare care pot fi cumparate toate o data sau pe zile, in functie de gradul de perisabilitate.

Un al doilea truc de care se pot folosi gospodinele pentru a face economii in gospodarie consta in alegerea optima a aparatelor electrocasnice care, desi la inceput par mai scumpe, se incadreaza in posibilitatile familiei din punct de vedere al consumului energetic lunar. De asemenea, masina de spalat rufe sau vase se va porni numai atunci cand este plina cu vase, pentru a economisi timp, detergent, apa si energie.

Greselile pe care le fac datornicii in banci in privinta administrarii bugetului gospodariei

Fiecare persoana care are deja un credit in banca ar trebui sa isi analizeze in mod regulat bugetul. Reprezentantii familiei trebuie sa isi planifice cheltuielile mai mari in avans si sa faca economii, sa tina un buget casnic, sa treaca pe o lista toate datoriile ce includ utilitati, necesitati hrana, imbracaminte si rechizite lunare.

Fara o prioritate sau un plan bine realizat, oamenii nu mai au control asupra bugetului lor si au tendinta de a uita sau de a amana plata ratelor pana cand ajung in imposibilitatea de a mai iesi din datorii.

Analiza veniturilor si cheltuielilor zilnice este necesara luna de luna, deoarece oamenii pot gasi o multime de oportunitati de economisire si de folosire a banilor stransi pentru rambursarea datoriei.

In cazul in care datornicii au ajuns in situatia in care au intarziat foarte mult cu datoriile, evitarea contactului cu creditorul este una din cele mai mari greseli pe care le pot face.

august 16th, 2019 by