Creditul nebancar pentru autoturism

Cu siguranță că o mașină nouă sau înlocuirea mașinii vechi pe care o deținem deja de o perioadă lungă de timp, înseamnă o realizare mare, o reușită a întregi familii, un lucru cu care să te poți mândri după ani de muncă. Dar, la fel de mult, în zilele noastre, o mașină nu mai este un moft sau un lux, devenind o necesitate, un obiect de care să depindă viața noastră, privind deplasările către locul de muncă și nu numai.

Însă pentru a achiziționa o mașină este nevoie și de o sumă destul de consistentă de bani, vorbind aici de ordinul miilor de euro, în cazul în care vrem să achiziționăm o mașină cu o dată de fabricație după anul 2009-2010, putând scoate peste 5.000 de euro din buzunar, în acest moment prețul variind în funcție de dotări, marcă, număr de kilometri, etc.

Însă ce faci atunci când nu deții o sumă suficientă de bani pentru a putea achiziționa o mașină fie pentru întreaga familie, fie pentru copilul care tocmai a trecut cu bine proba practică a examenului pentru permisul auto? Sunt nenumărate situațiile în care nu dispunem de suma necesară de bani pentru a putea achiziționa mașina pe care o dorim, mașina pe care am pus ochii.

Pentru cei mai puțin norocoși, ce nu dispun de suma necesară de bani, au apărut creditele auto nebancare. Ce presupune mai exact acest credit? E foarte simplu. Din moment ce ai găsit mașina pe care ți-o dorești, tot ceea ce trebuie să faci este să aplici pentru un credit auto.

Cele mai cunoscute astfel de instituții ce oferă credite auto sunt Mogo IFN și TBI Credit. Cea de-a doua se aplică persoanelor ce nu figurează cu un istoric negativ în biroul de credit. Așadar, dacă nu figurezi în biroul de credit și îți dorești să achiziționezi o mașină prin credit auto, o mașină în rate, tot ceea ce trebuie să faci este să aplici pe website-ul IFN-ului. Trebuie să știi că în majoritatea situațiilor, un credit auto obținut cu ajutorul TBI, nu se solicită avans pentru mașina pe care o vei achiziționa, urmând ca tu să plătești doar o rata lunară la mașină ce variază în funcție de prețul mașinii și perioada pe care a fost încheiat creditul. Un credit poate fi încheiat pe maximum 60 luni, respectiv 5 ani.

Dar, mai sus am menționat un alt IFN ce oferă astfel de credite auto, respectiv Mogo IFN. În acest caz, situația este total diferită. Mogo este IFN-ul ce acordă credite auto și persoanelor ce figurează în Biroul de Credit, însă se solicită avans din suma totală a mașinii. Mai exact, avansul variază între 10 și 30% din prețul mașinii. Pe înțelesul tuturor, dacă vrem să achiziționăm în rate, prin Mogo, un autoturism ce are prețul de 8000€, avansul va putea varia între 800 și 2300€.

Ceea ce trebuie să știi în cazul unui astfel de credit auto este faptul că dacă din diferite motive nu vei mai plăti rata mașinii, IFN-urile au dreptul să îți ridice mașina pentru neplată. De altfel, și dobânzile sunt oarecum piperate, însă ar fi indicat să vă faceți bine calculele, astfel încât sa va permiteți plata ratei lunare la mașină.

În concluzie, un astfel de împrumut este numai bun atunci când nu dispunem de suma totala pentru a putea achiziționa un aututorism, trebuind doar să plătim rata lunară.

martie 17th, 2021 by