Top 3 reguli vestimentare pe care barbatii trebuie sa le respecte la un eveniment formal

Indiferent ca este vorba de o nunta, un botez sau un eveniment alaturi de diversi parteneri de afaceri, eticheta vestimentara este foarte importanta. Totusi, aceasta nu se bazeaza pe haine scumpe, costul vestimentatiei avand un rol aproape nesemnificativ, ci pe modul in care iti alegi hainele si cum le potrivesti, astfel incat sa te afisezi cu o tinuta complet eleganta si corect abordata.

Aceste reguli au functionat timp de generatii intregi si sunt in vigoare si astazi atunci cand vine vorba de evenimente formale.

Iata ce reguli trebuie sa respecti la un eveniment formal

Nu ai nevoie de un costum scump pentru a face o impresie buna. Poti avea rezultate bune daca ai la dispozitie cateva sacouri slim pentru barbati, cum sunt cele de la Gama.ro, si stii cum sa le porti si cum sa le integrezi intr-o intreaga tinuta, care se bazeaza pe simplitate si eleganta. In acelasi timp, vei observa ca o astfel de alegere te va scoate si pe tine in evidenta prin prezenta si rafinament.

Sosetele trebuie sa aiba aceeasi culoare ca pantalonii

O greseala destul de des intalnita la barbati este nepotrivirea sosetelor la pantaloni. Aceste doua elemente vestimentare trebuie sa aiba aceeasi culoare, astfel incat sa nu se poata observa unde se termina pantalonul. De asemenea, este important ca sosetele sa nu fie scurte, cum sunt cele care se poarta la pantofii sport, ci sa fie lungi, astfel incat sa nu se vada pielea piciorului.

Chiar daca tinute excentrice influentate de Michael Jackson cu sosete albe la pantofi negri au avut o perioada de popularitate, acestea sunt de evitat.

Portrait of bearded elegant male dressed in a suit at the counter in a coffee shop.

Cureaua de la ceas – cureaua de la pantaloni – pantofi

Exista un trio de accesorii care trebuie sa respecte in mod obligatoriu aceeasi culoare intr-o tinuta eleganta, mai ales daca aceasta urmeaza sa fie purtata la un eveniment formal. Acest trio este format din cureaua de la ceas, cureaua de la pantaloni si pantofi. Astfel, daca ai o curea neagra, asigura-te ca atat pantofii, cat si cureaua de la ceas respecta aceeasi cromatica. De asemenea, din acest motiv, este important sa optezi pentru un ceas cu curea de piele, nu un ceas cu curea de metal.

Sacoul nu se inchide la toti nasturii

Indiferent de numarul de nasturi de la un sacou, acestia nu se inchid toti simultan. Chiar daca porti un sacou cu 2 nasturi sau cu 3, cel de jos nu se inchide niciodata. Singura exceptie apare atunci cand sacoul are doar un singur nasture si care poate fi inchis. La ora actuala, cele mai multe sacouri sunt cu 2 nasturi si croiala acestora este facuta astfel incat sa fie inchise doar la un singur nasture si anume, cel de sus.

Prin urmare, asigura-te ca respecti aceste reguli simple atunci cand te imbraci elegant si vei vedea cum nu ai nevoie de un costum scump pentru a putea impresiona.

sursa foto: envato.com

septembrie 20th, 2021 by