Ochelari de soare potriviti pentru condus

ochelari de soare

Orice conducator auto stie ca atentia in momentul conducerii reprezinta un lucru extrem de important astfel incat sa poti tine la distanta evenimentele neplacute. Astfel, in momentul in care tu conduci, ochii pot fi predispusi unui surplus de presiune, deoarece fata, cat si ochi trebuie sa reziste mai multor schimbari, mai multor provocari.

Am putea aminti aici de luminea soarelu icare poata fi prea puternica, de intuneric, de ceata, ploaie sau zapada, de acele indicatoare fosforescente dar si de ceilalti conducatori auto. Cu timpul, ochii iti vor obosi iar atentia la conducere va scadea. Dar pentru a putea remedia oarecum problema, trebuie sa optezi pentru o pereche de ochelari de soare cat mai buna pentru condus astfel incat tu sa poti fi mult mai atent la conditiile de drum.

Deoarece vederea poate sa fie influentata de foarte multi factori, se recomanda ca o pereche de ochelari de soare pentru condus sa indeplineasca mai multe criterii.

Ochelari de soare polarizati

In primul rand, poti sa optezi pentru acei ochelari de soare ce au lentile polarizate, deoarece in cazul acestor ochelari de soare contrastul scade iar acea stralucire care te poate orbi se diminueaza. Cu ajutorul unui filtru de polarizare, lumina si reflexiile cauzatoare pot sa fie observate la timp, pot sa fie obsrevate cat mai clar, fara a se tine cont de cat de mare este vizibilitatea pe carosabil.

Ochelarii ce beneficiaza de un astfel de filtru de polarizare sunt la mare cautare in zilele noastre tocmai pentru ca pot sa iti confere un plus de siguranta in momentul in care conduci pe drumurile tarii.

Ochelari cu lentile colorate

Pentru ca experienta din punct de vedere a rularii la volan sa fie una cat mai buna, ai putea apela la o pereche de ochelari ce au lentile colorate. Pentru acest tip de ochelari se recomanda sa apelezi la niste specialisti, pentru ca exista riscul ca unele culori sa nu fie cele mai bune pentru momentul in care tu conduci.

De exemplu, lentilele cu nuante inchise in grad de peste 90% pot sa fie prea intunecate astfel incat  tu sa poti conduce in deplina siguranta. Totodata, e valabila si reciproca. In concluzie, ai putea apela la ochelari cu lentile maro sau chiar ri, care pot fi numai bune de utilizat in momentul rularii pe drumurile tarii. Aceste nuante te vor ajuta sa identifici la timp orice semnal luminos, iar timpii de reactie vor fi si ei mai ridicati.

Totodata, nu trebuie neglijate nici ramele in momentul alegerii unei perechi de ochelari potrivite condusului. De ce? Simplu. Ramele pot sa aiba un efect puternic asupra vedereii si tocmai de aceea este recomandat sa alegi niste rame care sa nu blocheze in vreun fel campul tau vizual.

noiembrie 25th, 2021 by