Cum se aleg ceasurile barbatesti?

Ceasurile de mana, mai ales cele pentru barbati, exprima multe informatii despre personalitatea celui care il poarta. De la modelele elegante, la cele casual sau sport, acestea trebuie sa fie in armonie perfecta cu stilul purtatorului.

Cum piata online este plina de ceasuri barbatesti, ale diferitelor marci, tipuri si stiluri, este foarte important sa te documentezi temeinic atunci cand vrei sa oferi un astfel de cadou. Astfel, se impune o clasificare a acestora in functie de :

Trend

Trendul are o mare influenta asupra ceasurilor, iar in functie de asteptari, de forma si chiar de materiile prime folosite, acestea sunt intr-o continua schimbare. Spre exemplul, noile colectii se diferentiaza de cele trecute prin faptul ca abordeaza un stil unic si chiar vine cu functii inovatoare. Astfel, pe piata se regasesc ceasurile elegante si clasice. Cele clasice sunt caracterizate prin linii elegante, iar sistemul de prindere este prevazut cu o curea din piele. De asemenea, in ceea ce priveste culorile, acestea se caracterizeaa prin cadranul alb sau negru, cu numerotarea orelor in stil traditional.

De cealalta parte, ceasurile moderne si minimaliste sunt tot mai solicitate. Barbatii care prefera simplitatea adopta acest tip de ceas, iar formele simple, curelele discrete si cadranul simplu sunt principalele atuuri ale acestora. Aici, in mod evident, accentul cade pe functii, mai degraba decat pe aspect.

Ceasurile sport barbatesti sunt o alta categorie. Desi la prima vedere ceasurile sport par structuri masive atat in privinta curelei cat si a carcasei, care vor rezista indiferent de imprejurari. In ceea ce priveste culoarea, aceste ceasuri evita culorile alb, negru sau maro, adoptand culorile intense. In majoritatea cazurilor sunt prevazute cu diferite functii, cum ar fi cronometrul, rezistenta la apa si soc iar unele modele sunt prevazute si cu senzor de scufundare.

Prestigiu

Aici se numara modelele de ceasuri barbatesti rare, unicate sau de lux. Acestea sunt caracterizate prin lucratura manuala si materiile premium, iar din punct de vedere al mecanismului apar cele mecanice sau automatice. Cele mai precise ceasuri mecanice sunt cronometrele, fabricarea acestora insa necesita expertiza. Aceste ceasuri de lux simbolizeaza succesul, nu este de mirare faptul ca printre colectionari se afla si sportivii de elita, oamenii de afaceri de succes, actorii si restul celebritatilor.

Calitatea

Indiferent de trend, in cazul ceasurilor barbatesti cel mai mare accent cade pe calitate. Dintre multitudinea de ceasuri este indicat sa optam pentru o marca cu renume care ofera si calitate pe langa aspectul cerut.

Posibilitatea de achizitie online

Pentru a gasi colectiile de ceasuri, nu mai este nevoie sa cauti in magazine, ci doar sa intri pe diverse site-uri, printre care si Japora.ro. Aici vei gasi ceasuri originale, de calitate premium, de la cele mai cunoscute branduri.

august 20th, 2018 by