5 sfaturi pentru alegerea ramelor de ochelari potrivite pentru tine

Ochelarii sunt indispensabili pentru persoanele cu defecte de vedere, dar sunt și un accesoriu care pot schimba complet felul în care arăți. De aceea, alegerea unor rame potrivite este absolut esențială. Aceasta trebuie să se potrivească perfect fizionomiei tale și să fie confortabilă. Află care sunt criteriile de care să ții cont în alegerea sa. 

1. După forma feței

Forma feței este criteriul de bază de care ar trebui să ții cont în alegerea ochelarilor. Pentru un aspect cât mai armonios, alege niște rame care să îți scoată în evidență trăsăturile, nu să le înăsprească. De exemplu, unei fețe rotunde i se vor potrivi ramele dreptunghiulare, feței pătrate ramele rotunde, celei triunghiulare ramele în stilul ochi de pisică, iar feței ovale aproximativ orice formă.

Anumite modele și forme sunt unisex, în timp ce unele se potrivesc mai mult femeilor sau bărbaților. Dacă, în cazul femeilor, oferta este una extrem de variată, lucrurile pot părea ușor diferite în cazul bărbaților. Atât timp cât un anumit model ți se potrivește și te simți bine purtând-o, ar trebui să o alegi fără probleme. Comandă ochelari de vedere Oakley pentru bărbați și fă o alegere stilată.

2. După dimensiune

Pentru ca ochelarii să îți vină bine, este important să te asiguri că alegi o ramă care are dimensiuni adecvate pentru tine, astfel încât să ofere un grad ridicat de confort și echilibru. De exemplu, marginile nu ar trebui să fie prea mari sau prea mici pentru fața ta. Pentru un aspect perfect estetic, ochii ar trebui să fie poziționați exact în centrul lentilei. În caz contrar, ar putea da impresia unei asimetrii. De asemenea, rama va trebui să stea bine pe nas și pe urechi, să nu alunece și să nu deranjeze.

3. După culoare

Culoarea ramelor este și ea importantă pentru ca ele să ți se potrivească. Ea ar trebui să fie potrivită culorii pielii, ochii și părului, pentru a crea o armonie perfectă. În general, nuanțele închise se potrivesc persoanelor cu pielea, ochii și părul mai închise la culoare, în timp ce culorile îndrăznețe sunt ideale pielii deschise și ochilor albaștri și verzi.

4. După tipul de lentilă

Poți alege rama și în funcție de tipul de lentilă de care ai nevoie. De exemplu, anumite defecte de vedere au nevoie de o lentilă mai groasă pentru a putea fi corectate, caz în care anumite rame sunt mai mult sau mai puțin potrivite. Dacă alegi o ramă care înconjoară complet lentila, aceștia s-ar putea să pară prea grosolani. În schimb, optează pentru o ramă cu marginea de jos foarte subțire, formată dintr-o bucată mică de metal.

5. După gradul de confort oferit

Confortul este absolut vital și ar trebui să primeze în favoarea designului. Rama ar trebui să aibă o greutate optimă astfel încât să nu cauzeze niciun disconfort. Ar trebui să ții cont și de activitățile tale obișnuite și să te gândești cât de confortabilă ar fi rama în contextul acestor activități, chiar dacă ți se potrivește din punct de vedere al stilului. Poți merge într-un showroom pentru a proba mai multe modele și a vedea care pereche de ochelari pare cea mai ușor de purtat.

Ține cont de toate aceste criterii pentru a alege cu succes rama potrivită. Gândește-te că ochelarii sunt un accesoriu pe care îl porți permanent, așadar rama este extrem de importantă și va trebui aleasă cu grijă. Acordă atenție sfaturilor noastre pentru a te simți încrezător când porți ochelarii și pentru ca aceștia să fie cât mai confortabili.

martie 17th, 2023 by