Cum sa alegi fotograful perfect pentru nunta ta?

Ziua in care un cuplu rosteste clar si raspicat ,,Da!” in fata ofiterului de stare civila, dar si in fata lui Dumnezeu este una memorabila, care trebuie imortalizata cu multa grija si dedicare.

De aceea, tanarul cuplu trebuie sa fie cu bagare de seama atunci cand alege persoana care urmeaza sa se ocupe de pachetul foto. Avand in vedere ca gama de foto nunta la pret avantajos este una extrem de variata in prezent, viitorii miri trebuie sa stie care sunt elementele de care trebuie sa tina cont inainte de a lua o decizie in acest sens.

Portofoliu

Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare in ceea ce priveste fotograful pentru nunti este portofoliul de care acesta dispune.

Tinerii trebuie sa ceara sa vada atat un album foto printat, cat si imagini in format digital, pentru a vedea calitatea, precum si modul in care specialistul stie sa realizeze capturi frumoase, incadraturi perfecte, care sa scoata in evidenta nu doar fericirea din ziua cea mare, ci si incantarea oaspetilor care participa la nunta.

Atentia pentru detalii este intotdeauna un plus! De exemplu, un fotograf bun trebuie sa stie cand sa faca fotografii si cand sa lase mesenii sa se bucure de bucatele delicioase, pe care mirii le-au ales cu drag.

Disponibilitate

Un alt doilea pas pe care viitorii insuratei trebuie sa il faca este sa verifice disponibilitatea fotografului pentru ziua in care urmeaza sa-si promita iubire pentru totdeauna. Calitatea si profesionalismul devin irelevante daca specialistul are deja un alt contract pentru data dorita.

Chimie

Avand in vedere ca ziua nuntii este una foarte plina, tinerii trebuie sa aiba siguranta ca pot comunica din priviri cu fotograful. Este foarte important ca mirii sa fie pe aceeasi lungime de unda cu specialistul foto pe care il aleg, astfel incat sa obtina imagini deosebite.

Mai mult, fotograful trebuie sa paseasca in povestea celor doi si sa le fie o ,,umbra”. El trebuie sa surprinda naturaletea, insa, in acelasi timp, trebuie sa stie cum sa le comunice discret mirilor daca la un moment trebuie sa priveasca intr-o directie anume.

Stilul dorit

Daca unii tineri prefera stilul boem sau romantic, altii doresc sa transforme ziua nuntii intr-o demonstratie a personalitatii, printr-o tematica de tip rock’n’roll.

Viitorii miri trebuie sa stie exact nuanta pe care doresc sa o dea evenimentului, iar la intalnirea cu fotograful trebuie sa i-o comunice, pentru a vedea daca acesta se poate plia pe dorintele lor.

Bugetul disponibil

Fireste, bugetul este si el extrem de important, pentru ca poate influenta intreaga organizare a nuntii. Pregatirea unui astfel de eveniment nu este deloc ieftina, motiv pentru care mirii trebuie sa ceara o oferta de preturi pentru toate tipurile de servicii foto, incepand de la surprinderea momentelor din timpul pregatirii miresei, cununia civila, cununia religioasa, dar si distractia de dupa petrecere, din timpul a ceea ce se numeste ,,trash the dress”.

Tinand cont de elementele de mai sus, tinerii pot gasi mult mai usor fotograful pe care si-l doresc, fotograful care sa le poata spune povestea in imagini!

iulie 3rd, 2019 by