ȘTIINȚĂ ȘI AVENTURĂ LA MINIMAX cu un nou sezon din „CU FRAŢII KRATT ÎN SĂLBĂTICIE”

Un nou sezon al serialului animat „Cu fraţii Kratt în sălbăticie”/”Wild Kratts” (2019) debutează la Minimax pe 14 septembrie. Obiectivul serialului aflat pe Minimax la sezonul 6 este de a-i învăţa pe copii biologie, zoologie, şi de a le arăta moduri în care gesturi mărunte au un impact major. Serialul este difuzat de luni până duminică, de la ora 18:00, în weekend fiind programate câte două episoade.

Subiectul fiecărui episod din Wild Kratts face referire la o serie de concepte științifice, în centrul poveștii fiind salvarea unui animal sau a unor specii ameninţate din mâna unor personaje negative (Zach Varmitech, Gaston Gourmand, Donita Donata & Dabio, Paisley Paver & Rex etc) ori de influenţa nefastă a omului asupra animalelor.

Conceptele ştiinţifice cu care vor lua contact micii telespectatori Minimax sunt: diferenţierea speciilor, adaptarea la mediu, vânătoare prin şocuri electrice, nevoile primare pentru trai, colorit şi imitarea mediului,  ecologia etc. Copiii vor afla și răspunsuri legate de coarne – pentru ce sunt şi cum funcţionează?, de peştii cartilaginoşi – cei care nu au oase, de coadă şi felul în care animalele o folosesc etc.  

De unde vine culoare roz a păsării flamingo? e întrebarea pe care cei doi frați și-o pun în alt episod. Echipa caută să descifreze misterul rozului de flamingo.

În alt episod, telespectatorii Minimax află – alături de fraţii Kratt – despre ierarhia socială a căprioarelor şi despre rolul vital al coarnelor pentru acestea.

O aventură în jungla amazoniană unde se ascunde o comunitate de fermieri – furnicile termite – este subiectul unui nou episod.

Atunci când o veveriţă ajunge clandestin în savana africană, băieţii îşi activează puterile de ghepard pentru a o prinde, în alt episod.

Frații Kratt descoperă, într-un alt episod, diversele habitate ale coioţilor, pentru a-i suprinde pe aceştia în acţiune.

septembrie 15th, 2020 by