Merita sa investesti intr-o trotineta de copii?

Lumea bicicletelor si a papusilor, a jocurilor LEGO etc. a fost astazi acaparata de catre trotinete. O trotineta poate fi cu adevarat o investitie practica atunci cand vrei sa-ti incurajezi copilul sa faca mai multa miscare, sa stea mai mult timp in aer liber si sa-si dezvolte noi abilitati prin crearea unui cerc de prieteni.

Totusi, locul unor trotinete copii clasice au fost astazi inlocuite de catre cele electrice si de trotinetele smart care, prevad investitii mult mai serioase.

Stiind ca, copiii, au adesea obiceiul de a folosi jucariile doar o perioada indelungata de timp, dupa care acestea zabovesc uitate intr-un dulap sau intr-un colt al casei, cu siguranta ti-ai pus deja intrebarea daca se merita sa investesti in astfel de trotinete de ultima generatie, pe care cel mic afirma cu ardoare ca si le doreste.

Investitia intr-o trotineta – da sau nu?

Daca ai un copil la care ai cel putin 80% certitudine ca acesta nu se plictiseste cu usurinta. In mod cert nu vei regreta ca vei investi intr-o trotineta sau in triciclete copii.

Acest lucru se va intampla si daca, doresti sa-ti incurajezi micutul sa faca miscare in aer liber, trotineta contribuind la dezvoltarea unor impulsuri si a abilitatilor motorii.

Totodata, nu mai e un secret ca trotinetele au devenit din nou in centrul atentiei inclusiv pentru adulti iar astfel, majoritatea copiilor isi doresc astazi propria lor trotineta.

Sigur, poate fi extrem de periculos sa-ti lasi copilul sa-ti conduca trotineta personala, destinata adultilor. De fapt, trotinetele pentru adulti sunt interzise copiilor cu varsta sub 16 ani, iar utilizarea peste aceasta varsta se poate face oar in anumite conditii speciale.

Evita asadar sa lasi o trotineta de adulti pe mana copiilor entuziasmati, pentru ca acest lucru este ilegal si ai putea fi sanctionat, dar totodata poti pune in pericol sanatatea copilului.

Trotinetele de copii sunt special optimizate pentru acestia, atat in ceea ce priveste greutatea si varsta, cat si la capitolul utilizare intuitiva.

Copilul va avea sansa de a face noi descoperiri prin intermediul unei trotinete, indiferent de tipul si mecanismul acesteia, asa ca tu decizi cat de important este acest lucru pentru tine si daca sa duci la bun sfarsit aceasta investitie.

Care sunt dezavantajele trotinetelor electrice?

Trotinetele electrice sunt populare datorita confortului sporit pe care ele il ofera in raport cu cea clasica, prin faptul ca nu mai e necesar sa depui la fel de mult efort.

Insa, asemeni oricarui autovehicul aflat astazi in circulatie, ele pot fi periculoase atunci cand nu sunt utilizate in mod corespunzator.

Iar daca e sa vorbim despre aceste trotinete electrice in raport cu nepasarea si inconstienta copiilor de varste fragede, care nu beneficiaza constant de supravegherea parintilor atunci cand utilizeaza o astfel de trotineta, in mod cert ele pot fi oricand sursa unei tragedii.

Intr-adevar, ele pot impresiona prin concept si prin tehnologie, dar necesita mai multa atentie in utilizare spre deosebire de o trotineta clasica.

In acelasi timp, ele vor avea nevoie de o mentenanta speciala, la fel ca orice alt circuit electric. Almiteri, pastrate in conditii de umiditate, mecanismul s-ar putea defecta intr-un timp scurt, lucru care va duce la necesitatea unor reparatii, implicit la o serie extra de costuri.

Pretul nu e deloc mic, la fel ca si greutatea pe care un copil o poate resimti de fiecare data atunci cand este nevoit sa-si scoata trotineta din casa, mai ales atunci cand locuiti de exemplu, la etajul 3.

Sigur, avantaje si dezavantaje vor exista intotdeauna, indiferent de tipul jucariei alese. Dar o trotineta poate fi modalitatea de a schimba caracterul unui copil introvertit si de a-l face sa se desprinda de calculator si alte lucruri care se pot transforma in factori toxici pentru dezvoltarea acestuia.

iulie 22nd, 2022 by