Casa de vacanță: cum o păstrezi în siguranță?

Petrecerea timpului liber în compania familiei și a prietenilor reprezintă o sursă de relaxare și divertisment, iar ca să-ți asiguri zile liniștite în concediu sau în weekend, o idee bună este să-ți construiești propria casă de vacanță, unde să te simți în largul tău și totul să fie bine pus la punct, așa cum îți place.

Dacă te-ai decis pentru o investiție în sun & fun pentru tine și cei dragi, îți prezentăm cele mai utile sfaturi ca să păstrezi în siguranță vila de la mare, cabana de la munte sau casa de la țară, acolo unde vii periodic pentru o gură de aer proaspăt.

Echipează casa de vacanță cu ferestre PVC cu geam termoizolant

Ca să ai răcoare în interior pe durata concediului estival și căldură suficientă când petreci sărbătorile de iarnă în casa de vacanță, montează ferestre PVC cu 3 garnituri și pachete de sticlă cu 3 foi sau tripan cu pachet de sticlă 4 anotimpuri (4S) și sticlă Low Emissivity (Low-E).

Astfel te bucuri de un regim termic optim indiferent de anotimp și totodată faci economii la facturile de curent și gaze, pentru că vei avea un consum redus de energie pentru instalația de climatizare sau de încălzire a camerelor din casa de vacanță.

În plus, păstrezi o temperatură potrivită și în celelalte luni ale anului, când ajungi mai rar la casa de vacanță. Nu vei mai avea grija mucegaiului și igrasiei, iar mobilierul din interior se va păstra în bune condiții pentru multă vreme.

Montează la casa de vacanță ferestre și uși cu feronerie antiefracție

Este important să-ți știi casa de vacanță în siguranță, pentru că nu ajungi aici în fiecare zi, iar răufăcătorii știu foarte bine acest lucru.

Alege ferestre termopan cu deschidere perimetrală pe 6 mm, care au un grad de siguranță superior RC2, față de ferestrele standard închise, și astfel asigură o protecție mai bună în toate situațiile de pericole cauzate de factori naturali sau încercările de intrare prin efracție. Nivelul RC2 impune, conform standardului, minim 7 puncte de blocare a ferestrei cu bolțuri și plăcuțe din oțel, mâner cu cheiță, pachet de sticlă antiefracție. 

Poți beneficia de nivelul maxim de siguranță RC3, care impune un număr minim de 16 puncte de blocare a ferestrei, cu bolțuri și plăcuțe de siguranță din oțel, mâner cu cheiță și sticlă antiefracție. Este recomandat pentru ferestre de parter și ferestre de pivniță sau demisol, precum și pentru uși culisante care asigură accesul către balcon sau terasă.

Ai la dispoziție un calculator pentru tâmplăria PVC, ca să știi exact necesarul de echipamente și feronerie, costurile de achiziție și montaj. Investește în siguranța casei tale, mai ales că această grijă pentru cuibul tău de vacanță rezolvă și problema aerisirii, care îți dă de furcă la fiecare vizită, când deschizi ușa de la casa de vacanță și simți mirosul neplăcut de aer îmbâcsit.

Instalează echipamente de feronerie pentru aerisirea controlată a casei de vacanță pe toată durata anului

Pentru balcon, bucătărie, baie, saună, pivniță, cămară sau mansardă  ai la dispoziție echipamente de feronerie ce permit să lași deschise geamurile pe un spațiu de ventilație de jur-împrejur de aproximativ 6 mm, pentru că nu pot fi forțate din exterior, de fapt nici nu se observă de afară micul spațiu prin care aerisești camerele între două sejururi în casa ta de vacanță.

În restul casei este recomandat să instalezi ferestre premium, dotate cu echipamente de feronerie ce asigură aerisirea lentă și controlată, cu deschidere în 4 trepte, pe baza echipării standard cu microventilație.

Montează alarme și sisteme video de supraveghere  

Ca să păstrezi în siguranță casa de vacanță, montează alarme și sisteme video de supraveghere. Astfel îți vei știi proprietatea observată și păzită în permanență: atunci când ești la serviciu nu mai stai cu grija locuinței în care îți petreci concediul, iar când ești cu familia și prietenii în vacanță, poți să te relaxezi liniștit la piscină sau să tragi un pui de somn pe terasă.  

Ține seama de aceste recomandări atunci când construiești, renovezi sau amenajezi o casă de vacanță, și te vei bucura de zile fără griji în concediu, iar dacă te decizi în ultima clipă să pleci în weekend pentru câteva ore de relaxare în cuibul tău confortabil, vei găsi casa în stare perfectă, așa cum ai lăsat-o. Trebuie doar să pui berea la rece și să încingi grătarul.

august 13th, 2021 by