Arta dansului vienez

Vals vienez

Valsul vienez – cel mai vechi dintre dansurile de gală, cu o istorie bogată și plină de mister. Acesta rămâne a fi cel mai răspândit stil de dans, pentru care optează tinerii îndrăgostiți, mai ales ca dans de nuntă.

Din cauza tempoului în ascensiune și sincronizarea mișcărilor, multora le este frică să îl danseze, dar acest lucru este greșit. Un pic de tehnică, dobândită în timpul unor cursuri de dans, poate transforma valsul vienez în cel mai adorat dans.

Mișcările de bază a valsului vienez includ doar trei pași: turnurile drepte (numite turnuri laterale), turnurile din stânga (numite reverse turns) și schimbarea pașilor, care este o mișcare de tranziție. Ambii parteneri dansează într-un pas, făcând pe rând, mișcări înainte și înapoi.

Mișcare.

Chiar dacă valsul vienez arătă ca o rotație continuă, nu trebuie să îl luați drept dans rotativ. Gândiți-vă la el ca la un dans liniar. Mișcarea este întotdeauna de-a lungul liniei directoare de dans. Nu lăsați ca mișcările să devină haotice, simțiți fiecare pas.

Jocul de picioare.

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le vedem este o creștere a ritmului. În Valsul lent, creșterea este necesară, dar din cauza vitezei valsului vienez nu poate fi nici o creștere. Trebuie să ne gândim „în jos” în loc de „sus” în tot dansul.

Ascensiuni și căderi.

Valsul vienez este un dans rapid, cu trei pași pe secundă. Fiecare partener se întoarce la 360 de grade la fiecare două secunde! Nu există timp pentru a aplica acțiunea de creștere și de cădere, și orice facem pentru a crea creșterea și căderea ar distruge mișcarea liniară. Ridicarea și căderea în acest dans se întâmplă în mod natural prin mișcarea corpurilor în leagăn lateral. De prea multe ori vedem încercări de a crea o creștere și cădere așa cum vedeți în Valsul lent. Acest lucru creează o constantă mișcare în sus și în jos, ceea ce este destul de neplăcut de urmărit.

Partenerii.

În valsul vienez, fiecare partener devine la rândul său sursa puterii. Persoana care face pasul înainte este cea ce oferă impuls mișcării.

Deși oamenii sunt familiarizați cu ideea de Vals Vienez și unii chiar cred că e foarte simplu, este de fapt unul dintre dansurile cele mai dificile pentru începători, din cauza transformărilor în ambele direcții și a mișcării liniare. Studioul Passion Dance vă promite că veți însuși acest dans timp de trei săptămâni, în programul Beginner, astfel încât veți avea suficient timp să înțelegeți și să stăpâniți pașii și rotațiile rapide.

februarie 23rd, 2018 by