NATIONAL GEOGRAPHIC ANUNȚĂ CĂ PROTAGONISTUL CELUI DE-AL DOILEA SEZON AL SERIALULUI GENIUL ESTE PABLO PICASSO

National Geographic anunță astăzi că al doilea sezon din apreciatul serial antologic GENIUL va examina viața și opera pictorului spaniol Pablo Picasso, unul dintre cei mai influenți și omagiați artiști ai secolului al XX-lea. Noul sezon, oferit de Fox 21 Television Studios, îi va avea din nou ca producători executivi pe Brian Grazer și Ron Howard de la Imagine Entertainment, alături de Madison Wells Media’s OddLot Entertainment și EUE/Sokolow și va avea premiera în 2018. Primul sezon din GENIUL a fost urmărit de peste 45 de milioane de oameni din toată lumea și este cea mai bună performanță din istoria National Geographic pentru o lansare de serial nou.

 

Cariera artistică a lui Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso s-a întins pe mai bine de 80 de ani din cei 91 trăiți, mare parte din aceasta luând naștere în cea de-a doua casă a sa, din Franța. Asemenea protagonistului din primul sezon GENIUL, Albert Einstein, Picasso și-a imaginat și interpretat lumea în moduri cu totul noi și neortodoxe, reiventând permanent percepțiile noastre despre artă și creativitate. Prolificul artist a creat peste 50.000 de lucrări, între cele mai cunoscute fiind Bătrânul chitarist din perioada sa albastră, expus în prezent la Institutul de Artă din Chicago; Guernica, inspirată de bombardarea de către naziști a micuțului orășel spaniol cu același nume, lucrare expusă azi la Museo Reina Sofia din Madrid, Spania; și Domnișoarele din Avignon, inspirată de amanta și muza Fernande Olivier, lucrare expusă azi la Muzeul de Artă Modernă din New York.

 

Firea sa pasională și spiritul creativ neobosit s-au împletit inextricabil cu viața sa personală, care a cuprins căsnicii tumultuoase, numeroase aventuri și alianțe personale și politice mereu schimbătoare. Și-a trăit cea mai mare parte a vieții în Parisul vibrant al primei jumătăți de secol XX și a cunoscut scriitori și artiști precum Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque și Jean Cocteau. Picasso s-a reinventat în permanență, mereu străduindu-se să inoveze și să depășească barierele expresiei artistice.

 

Producătorul executiv și scenaristul Ken Biller își va continua rolul de coordonator de producție și în noul sezon. Al doilea sezon va fi oferit tot de Fox 21 Television Studios, care au dominat recent în toate competițiile și pe listele criticilor cu al lor ”The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”; de Imagine Television, producătorul serialului ”24” și ”Empire”, ai căror producători executivi Brian Grazer și Ron Howard vor lucra alături de producătorul executiv Francie Calfo și producătorul Anna Culp; și de Madison Wells Media’s OddLot Entertainment, care, anul acesta, au produs filmul nominalizat la Oscar ”Hell or High Water”, cu producătorii executivi Gigi Pritzker și Rachel Shane. Sam Sokolow și Jeff Cooney de la EUE/Sokolow sunt, de asemenea, producători executivi ai noului sezon. Filmările sunt programate să înceapă mai târziu anul acesta pentru ca premiera să ajungă în 2018 în 171 de țări și 45 de limbi.

 

”Suntem încântați de răspunsul entuziast al publicului și al criticilor la GENIUL pe parcursul ultimelor nouă săptămâni și suntem nerăbdători să lucrăm pe baza aceluiași concept și în sezonul al doilea”, a declarat Courteney Monroe, CEO National Geographic Global Networks. ”Mai mult decât oricare dintre contemporanii săi, Picasso a reușit prin opera sa să exprime în mod dramatic epoca modernă și să definească noi norme culturale. Ne face o mare plăcere să explorăm viața și geniul acestui artist cu ajutorul echipei incredibil de talentate ce se află în spatele realizării acestui serial.”

 

”Povestea remarcabilă a vizionarului artistic Pablo Picasso este subiectul perfect pentru sezonul al doilea din GENIUL”, spune producătorul executiv Ron Howard. ”Picasso a fost un deschizător de drumuri care a avut un impact artistic și cultural profund asupra lumii și suntem exntuziasmați să continuăm parteneriatul nostru de succes cu National Geographic și Fox 21 Television Studios pentru a spune povestea neștiută a acestui om strălucitor.”

 

”Sezonul întâi a fost o experiență fantastică pentru noi toți și suntem foarte îndatorați lui Courteney, Carolyn și echipei Nat Geo pentru că sunt niște parteneri minunați”, a comentat Bert Salke, președintele Fox 21 Television Studios. ”Picasso este, fără îndoială, unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului trecut, cu o viață aproape prea fantastică pentru a fi reală. Este capitolul următor perfect pentru Ron, Brian, Ken și pentru această franciză.”

 

Considerat ”o bucurie de privit” de Los Angeles Times, ”captivant” de New York Times și cu ”interpretări actoricești superbe” potrivit San Francisco Chronicle, primul sezon din GENIUL i-a avut în distribuție pe Geoffrey Rush în rolul profesorului Albert Einstein, Johnny Flynn ca tânărul Einstein și Emily Watson în rolul celei de-a doua soții a savantului și verișoară primară, Elsa Einstein. Pe parcursul celor zece episoade, serialul a examinat cum Albert a devenit Einstein, dezvăluind transformarea sa din origini umile de la un gânditor rebel, plin de imaginație, trecând prin numeroase greutăți pentru a obține recunoașterea din partea comunității științifice, până la statutul de celebritate internațională ca omul care a dezlegat misterele cosmosului prin binecunoscuta sa teorie a relativității.

 

GENIUL este produs de Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment și EUE/Sokolow.

iunie 22nd, 2017 by