Dune, construirea imperiului interior

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită marți, 18 iulie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Dune, construirea imperiului interior.

Prezintă: Robert SZEPESI

Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller, nr. 2

“Misterul vieții nu este o problemă ce se cere rezolvată, ci o realitate care trebuie trăită.”
Frank Herbert, Dune

În cadrul operei sale, romanul Dune ce deschide saga omonimă, Frank Herbert încearcă să ne ofere propriile sale răspunsuri la marile întrebări ale vieții prin intermediul aventurilor tânărului Paul Atreides. În confruntarea sa cu circumstanțele vieții, la fel de schimbătoare precum vânturile planetei deșertice Arrakis, acesta ne dezvăluie că izvorul nesecat al Apelor Vieții nu se află în exterior, ci în interiorul propriei ființe, putând fi descoperit prin metoda clasică a cuceririi de sine. Povestea sa devine astfel un exemplu situat în afara timpului, trecut și viitor deopotrivă, putând servi tuturor acelora care îndrăznesc să privească Destinul în față.

Vă invităm la o prelegere în cadrul căreia să explorăm împreună învățăturile despre cucerirea de sine pe care această epopee a viitorului o oferă prezentului. Dintre temele abordate în această prelegere menționăm:

  • De la prinț al confortului la victimă a destinului
  • Gom Jabbar – bestie sau ființă umană
  • Furtuna circumstanțelor și înfruntarea deșertului – adaptarea prin dezvoltare de sine
  • Cucerirea destinului – proiecția viitorului.
iulie 12th, 2017 by