Valorificare deșeuri pentru protejarea mediului

Odată cu dezvoltarea industriei, cantitatea de deșeuri produsă de om devine din ce în ce mai mare. Dacă deșeurile nu ar fi valorificare în timp util, atunci planeta noastră ar fi formată din mulți kilometri de gropi de gunoi. Potrivit statisticilor, 1 persoană pe an lasă în urmă până la 400 kg de deșeuri solide. Principalul avantaj este asistența din partea firmelor de valorificare deșeuri care combat emisiile nocive. Toate formele de poluare din lumea modernă provin din deșeuri. 

Poate că ai văzut pe cineva care aruncă o pungă de plastic și încă una și așa mai departe. Și suntem 7 miliarde pe pământ și în fiecare zi producem deșeuri. Nici nu îți poți imagina câte tone de gunoi sunt generate în lume în fiecare an. Valorificarea deșeurilor precum hârtia, cartonul, plasticul, sticla și diverse substanțe chimice reduc semnificativ nivelul de poluare (având în vedere că plasticul este cel mai aruncat deșeu). Multe deșeuri pot fi valorificate de nenumărate ori (sticlă), unele doar de un număr limitat de ori (hârtia).

Protejează mediul înconjurător

Marele avantaj al valorificării deșeurilor, este că joacă un rol semnificativ în protejarea și conservarea naturii. Să luăm un exemplu. Suprafețe imense de pădure sunt tăiate în fiecare an pentru producția de hârtie. Tăierea pe scară largă duce la defrișări. Iar defrișarea duce la dispariția animalelor, la deteriorarea climei și la multe alte probleme globale. În același timp, valorificarea hârtiei reduce defrișările, contribuind la salvarea pădurilor.

Valorificarea minimizează încălzirea globală

Valorificarea deșeurilor minimizează încălzirea globală și consecințele sale grave. În timpul eliminării deșeurilor prin incinerare, se formează un gaz care conține dioxid de carbon, sulf și azot. Aceste gaze contribuie la schimbările climatice și la încălzirea globală. Procesul de valorificare presupune o incinerare minimă, iar deșeurile sunt transformate în materiale reutilizabile cu impact zero sau minim asupra mediului.  

septembrie 27th, 2022 by