Ulei de canepa beneficii

Ulei de canepa beneficii

Uleiul de canepa este folosit atat in bucatarie cat si pentru a trata probleme ale tenului. In ultima perioada acesta a devenit un rival serios al uleiului de masline. 

Semintele de canepa sunt utilizate inca din China Antica pentru calmarea inflamatiilor si pentru refacerea organismului. 

Ulei de canepa beneficii :

Previne bolile cardiovasculare

Tensiunea arteriala crescuta cauzeaza atacul de cord si atacul vascular cerebral. Multe studii realizate au demonstrat ca uleiul de canepa scade tensiunea arteriala. Mai mult de atat un consum regulat de produse bogate in acizi grasi Omega 3 si Omega 6 protejeaza inima de boli cronice. 

Are rol antiinflamator

Acidul gamma – linoleic care este continut in uleiul de canepa amelioreaza procesele inflamatorii.  Mai mult de atat acesta mai ajuta si la tratarea sclerozei multiple, o boala cauzata de inflamatii. 

Regleaza activitatea hormonala

Uleiul de canepa este bogat in acid gamma-linoleic.  Acesta ajuta la controlul temperaturii corpului si chiar la reducerea simptomelor sindromului pre-menstrual si a menopauzei.

Protejeaza sistemul nervos

Uleiul de canepa reduce frecventa medie a crizelor motoare de epilepsie.  In plus consumul de ulei de canepa a redus si intensitatea simptomelor bolii Parkinson si ofera o calitate mai buna a vietii si un somn mai odihnitor.  Pe termen lung poate scadea riscul de aparitie a bolii Alzheimer. 

Scade colesterolul

Daca vei urma o dieta bogata in ulei de canepa atunci colesterolul tau va fi vizibil mai scazut. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul de canepa contine acizi gamma linoleic si Omega 6.

Reduce riscul de aparitie al diabetului

Uleiul de canepa contribuie temeinic la scaderea riscului de aparitie a diabetului. Riscul este redus cu pana la 56%.

  Ajuta la tratarea dermatitei atopice

Daca nu stiai pana acum atunci afla ca uleiul de canepa ajuta la tratarea dermatitei atopice.  Daca este consumat de trei ori pe zi si daca este aplicat pe zona afectata atunci acesta va ameliora cu succes simptomele bolilor de piele. In plus, uleiul de canepa mai protejeaza si pielea impotriva arsurilor solare deoarece are factor de protectie.

Asa ca nu ezita sa consmui acest ulei atat de benefic pentru tine. 

noiembrie 15th, 2019 by