TU știi care sunt principalele beneficii pe care o locuință inteligentă ți le poate aduce?

dispozitive pentru smart home

Românii s-au obișnuit deja cu telefoanele inteligente și cu beneficiile pe care acestea le aduc. Acum este momentul să ia în calcul diversele device-uri care le pot transforma simpla locuința într-o locuință smart. O locuință inteligentă este caracterizată de folosirea tehnologiilor de ultimă generație, care ușurează sarcinile zilnice, aduc un plus de confort și au capacitatea de a funcționa pe bază de senzori sau pot fi controlate de la distanță.

Beneficiile smart home sunt împărțite în câteva categorii, precum: sporirea confortului, siguranței, controlului și economisirea banilor. Gradul în care aceste beneficii sunt obținute variază în funcție de numărul device-urilor inteligente folosite.

Iată care sunt beneficiile de care vei avea parte dacă alegi să îți transformi casa cu ajutorul tehnologiilor inteligente

  • Vei avea parte de mai mult confort

Confortul este asigurat cu ajutorul device-urilor care execută anumite sarcini în mod automat. Spre exemplu, aparatul de cafea poate fi programat să îți prepare cafeaua chiar atunci când te trezești (încearcă, totuși, să nu o bei pe stomacul gol), iar termostatul poate fi programat să înceapă încălzirea locuinței în zilele friguroase, atunci când ești în drum spre casă. În plus, becurile inteligente reușesc să creeze o atmosferă caldă, primitoare, pe care ai posibilitatea de a o controla în funcție de cum te simți.

  • Vei fi în siguranță

Multe dintre tehnologiile smart pe care le poți integra în locuință au un rol de a spori siguranța familiei tale. Ai oportunitatea de a instala un interfon video care îți permite să înregistrezi tot ceea ce se întâmplă în fața porții. Mai mult decât atât, vei vedea imaginile direct pe telefonul tău, ceea ce îți oferă oportunitatea de alertare a autorităților în cazul unor pericole.

  • Vei avea parte de mai mult control

Ai puterea să controlezi și să monitorizezi îndeaproape funcțiile aparatelor din casa ta și poți lua decizii mai înțelepte în legătură cu felul în care trăiești. Dacă alegi becuri inteligente, ai posibilitatea de a le schimba culoarea pentru ca aceasta să fie potrivită activității pe care o întreprinzi (poți alege o culoare caldă pentru o cină romantică în doi și o culoare vibrantă pentru o seară în care alegi să organizezi o petrecere pentru prietenii tăi). Vei avea opțiunea de a controla cu mare atenție temperaturile din fiecare cameră și de a stabili valori diferite pentru ele, astfel încât fiecare membru al familiei să se bucure de temperatura care îi place.

  • Vei economisi bani

Termostatele și becurile smart te vor ajuta să consumi mai puțină energie. Acest lucru înseamnă că facturile vor fi mai mici. Spre exemplu, dispozitivele pentru smart home, precum becurile inteligente pe care le găsești pe Lerato.ro, se vor stinge atunci când nu se află nimeni într-o anumită încăpere. Mai mult decât atât, le poți programa luminozitatea astfel încât să asiguri cel mai mic consum de energie posibil. Un consum mai mic al energiei este un pas înainte pentru a proteja mediul și a conserva resursele limitate ale planetei.

Nu este necesară o investiție inițială mare. Începe cu un număr mic de device-uri, iar mai apoi, pe măsură ce te obișnuiești cu ele, poți alege să adaugi mai multe. Calitatea vieții poate fi cu mult îmbunătățită prin intermediul acestor tehnologii și sisteme de automatizare.

Sursa foto: shutterstock.com

martie 29th, 2021 by