Tu stii care sunt criteriile dupa care sa-ti alegi o baterie pentru dus potrivita?

O baie trebuie sa combine intr-un mod armonios si placut functionalitatea oferita de obiectele sanitare din baie cu estetica acestora, obtinand un aspect al baii modern. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul unor obiecte simple si minimaliste cum sunt baterii dus, moderne si cochete.

 Este adevarat, efectul de ansamblu este obtinut prin combinarea tuturor obiectelor din baie, dar foarte mult influenteaza si aceste baterii.

Prin aspectul lor modern si minimalist, prin liniile drepte si formele pe care le au, aceste baterii dus emana eleganta, trasatura care este preluata de intreaga baie.

Dusul este un aspect relevant si important in oice baie si tocmai de aceea alegerea cu grija atat a modelului dusului cat si a bateriei sunt importante. De ele depinde satisfactia pe care o vom avea in timpul dusului si daca acel efect de relaxare se va transfera si asupra noastra.

Modele de baterii existente pe piata

Domeniul bateriilor este unul foarte variat, de la modelele clasice, pana la cele mai moderne tehnologii utilizate pentru pornirea si oprirea jetului de apa. Toate acestea sunt interesant de testat si descoperit.

Modelul clasic este reprezentat de baterii dus cu dubla comanda. Acest tip este cel mai usor de recunoscut pentru ca este conceput pe modelul englez de baterii dus, cel cu doua manere, unul pentru apa rece si unul pentru apa calda. Potrivirea temperaturii apei se realizeaza prin actionarea ambelor manere si prin potrivirea debitelor de apa, atat pentru cea calda, cat si pentru cea rece. Aceste modele sunt marcate in mod clasic, albastru pentru manerul care actioneaza apa rece si rosu pentru cel de apa calda. Modelul respectiv este unul vechi si din acest motiv poate fi implementat cu usurinta in stilurile de amenajare a baii rustice sau vintage.

Bateriile mono-comanda sunt dotate cu un singur maner care oscileaza pe un unghi de 180 grade si prin intermediul caruia se poate actiona jetul de apa si se poate controla temperatura acestuia. Astfel de modele de baterii dus sunt mult mai practice si mult mai utilizate pe scara larga, mai ales datorita usurintei cu care pot fi utilizate.

Exista si baterii dus mult mai performante si moderne cum ar fi bateriile termostatice. Astfel de modele de baterii detin doua manere, dar unul dintre acestea este destinat pentru a porni si opri jetul de apa, iar cel de-al doilea este pentru a controla temperatura apei. La astfel de baterii dus mai exista si marele avantaj de a-i putea seta temperatura dorita a apei in prealabil, temperatura care va ramane aceeasi si la celelalte utilizari. Bateriile dotate cu sisteme termostatice mai pot detine si o functie de siguranta. Aceasta functie presupune ca atunci  cand apa va atinge o temperatura limita, spre exemplu 40 de grade, aceasta va fi temperatura pastrata.

Din ce materiale trebuie sa fie realizata o baterie dus?

Extrem de utilizate in industria fabricarii bateriilor sunt materiale precum inoxul si alama.

Inoxul este cel mai rezistent, atat la temperaturi extrem de mari, cat si la fluctuatii ale presiunii apei, fluctuatii care in timp pot duce la spargerea bateriilor daca acestea sunt realizate din materiale mai slabe.

Alama este un aliaj format din cupru si zinc si tot se remarca prin rezistenta mare. In plus fata de inox, alama are si proprietati antibacteriene pentru ca cuprul din compozitia sa detine la randul sau aceste proprietati.

Baterii-lux.ro este un comercint roman care aduce pe piata interna modele calitative de baterii dus, modele realizate de marca germana Grohe. Fiind echivalentul elegantei, modelele de baterii dus Grohe pot fi implementate cu usurinta in orice stil de decorare deja existent in baie.

septembrie 19th, 2019 by