Sfaturi in amenajarea unui apartament

    Apartamentele sunt in general accesibile pentru o amenajare primitoare si confortabila. Situatia se poate complica pentru proprietarii unui apartament in momentul in care apare un copil sau mai multi, prietenii sau neamurile vor sa  ramane pentru cateva zile etc. E nevoie sa va ganditi la toate detaliile si impedimentele care pot aparea, inca de la inceputul amenajarii. Pentru inceput e nevoie de o reconfigurare a spatiului si de cateva sfaturi care va pot inspira spre o amenajare aerisita si eleganta.

  1. Cromatica si finisaje

     Culorile tari si intense nu sunt recomandate intr-un apartament cu doua camere, este indicat sa pastrati peretii si tavanul albi. Intr-un astfel de spatiu, scopul este sa fie cat mai aerisit vizual si in acelasi timp sa aiba incaperi multifunctionale.  Fiind un spatiu limitat, nu este indicat sa incarcati camera cu ornamente, aglomerand vizual incaperea. Folositi o paleta cromatica neutra, pe care o puteti personaliza dupa preferinte cu accente din culoarea preferata. 

  1. Mobilier multifunctional

     Mobilierul are un rol foarte important in crearea unei atmosfere placute si primitoare.  Cu o mobila masiva, ocupati mai mult spatiu si incarcati vizual incaperea. O canapea extensibila este extrem de utila pentru musafiri sau pentru o vizita prelungita din partea familiei.  Cand alegeti un model de canapea extensibila, orientati-va spre una confortabila, cu o tapiterie  cu o culoare care sa se incadreze in decorul livingului. O canapea extensibila de calitate va ofera confortul de a va relaxa in timpul zilei in fata televizorului si de a se transforma intr-un pat dublu cand vine vorba de oaspeti pe timpul noptii. 

     Pentru zona de dining optati pentru o masa extensibila.  Este o varianta potrivita pentru un spatiu redus si se incadreaza in decorul oricarei locuinte.  Alegand o masa extensibila, ea va fi de mare ajutor atunci cand  prietenii sau musafirii raman la cina. Gama de modele fiind una variata, puteti gasi un model de masa extensibila care sa se potriveasca cu restul mobilierului sau puteti comanda un model dupa preferinta.

Mobilierul scund si cu un design deschis, contribuie la crearea unui spatiu mai mare si mai aerisit.

  1. Dormitor functional

     Pentru o utilizare eficienta a spatiului alegeti un pat de dormitor cu un sertar sau doua pentru depozitare. Fiind un mobiler luminos, in functie de dimensiunea camerei, puteti aseza un pat de dormitor langa peretele principal sau intre doi pereti pentru a castiga mai mult spatiu in zona de centru. Puteti inlocui noptiere cu etajere montate deasupra patului pentru a castiga un loc in plus de depozitare. Este important ca un pat de dormitor sa fie confortabil si de calitate, iar in cazul in care sunteti o familie cu mai multi copii si aveti un singur dormitor,  optati pentru paturi supraetajate, care va ofera spatiul necesar.

     Mobilierul multifunctional este esential si necesar in amenajarea unui spatiu mic sau al unui apartament. Mobila atent aleasa si cu spatii de depozitare incluse, contribuie la aspectul primitor al locuintei si la confortul de zi cu zi.

ianuarie 22nd, 2021 by