Reguli in amenajarea unei garsoniere

     Spatiile mici sau cu o singura camera ( si aici vorbim de garsoniera) creaza anumite probleme in amenajare si o lipsa de idei. Urmand anumite reguli, puteti transforma orice incapere intr-una armonioasa si primitoare. Impresia de spatiu si lumina este o regula de baza, de aceea este recomandat ca peretii sa fie vopsiti in culori deschise, calde.

Sfaturi si reguli practice in amenajarea unei garsoniere

  • Patul, fiind o piesa centrala, ocupa cel mai mult spatiu, iar intreg designul poate fi gandit in jurul acestei piese de mobilierul. Patul poate fi inlocuit de o canapea extensibila, care va ajuta sa schimbati aspectul camerei pe rand, intr-un dormitor si apoi intr-un living. Alegeti o canapea extensibila care sa ocupe cat mai putin spatiu si de preferat una fara brate. Unele modele de canapea extensibila au incorporate sertare cu spatii de depozitare, unde puteti tine lenjeria de pat, prosoapele sau pernele.
  • O masa extensibila ajuta mult in salvarea spatiului din bucatarie. Puteti folosi masa extensibila si in camera, pentru zilele in care aveti musafiri. Daca optati pentru o garsoniera open space, masa extensibila este perfecta pentru delimitarea spatiului dintre zone si pentru a mari vizual incaperea.
  • Un alt tip de mobilier multifunctional si util in spatiile mai mici este masa de birou. Fie ca e nevoie sa lucrati  pe laptop sau aveti in vizita ceva prieteni, o masa de birou poate indeplini toate aceste functii necesare. In unele garsoniere o masa dining reduce semnificativ spatiul, motiv pentru care o masa de birou serveste la doua activitati diferite: loc de luat masa si loc de lucrat la birou. Diversitatea modelelor de pe piata va ajuta sa gasiti varianta cea mai practica si utila pentru economisirea spatiului.
  • In amenajarea unui spatiu mic, lumina naturala este foarte importanta. Renuntati la draperiile grele si alegeti perdele deschise la culoare ( alb, crem sau bej), usoare si vaporoase. Lipsa luminii, afecteaza organismul si starea de bine inca de la primele ore ale diminetii. 
  •  Daca va doriti o garsoniera moderna, alegeti culori deschise sau pereti albi. Mobilierul in nuante deschise se incadreaza perfect intre aceste culori si ofera impresia unui spatiu mai mare. Pentru ca incaperea sa reflecte mai multa lumina, puteti inlocui pardoseala in nuante inchise cu una deschisa, asociat stilului scandinav.
  • Tablourile sau obiectele mari de decor le puteti folosi doar daca aveti o garsoniera cu pereti inalti.  In general, in astfel de spatiu, se recomanda tablouri mici sau elemente de decor de efect, care sa nu aglomereze vizual camera.
  • In decorarea spatiului puteti opta pentru oglinzi asezate opus de fereastra, pentru a reflecta lumina in camera. Si dulapurile cu oglinzi pe toate usile sunt o alegere inspirata pentru crearea impresiei de mai mult spatiu.

     Alegerea mobilierului potrivit va ofera confort si spatiu. Achizitionati-l doar pe cel de care aveti nevoie, fara sa incarcati inutil camera. Cu cat are mai multe functi,i cu atat economisiti mai mult loc pentru miscare si mentineti mai usor ordinea din garsoniera.

ianuarie 27th, 2021 by