Platbanda – materialul de constructii care asigura succesul

platbanda

Platbanda reprezinta un material de constructii din gama produselor metalurgice. Aceasta este confectionata din otel, capatand astfel din calitatile sale, oferindu-i in primul rand o rezistenta foarte buna.

Platbanda este un material versatil ce poate fi integrat cu usurinta in cadrul a numeroase proiecte de constructii.

Cum se obtine platbanda?

Platbanda poate fi obtinuta prin doua procese de fabricare. In functie de procedeul ales, aceasta poate avea diferite caracteristici finale, in functie de dorintele nevoile si cerintele proiectului in care va fi utilizata. Aceste doua procese sunt reprezentate de laminarea la cald si laminarea la rece.

Laminarea la cald presupune incalzirea otelului la temperaturi foarte inalte, ceea ce conduce la recristalizarea otelului. Astfel, otelul va pierde din duritate si va deveni mai flexibil, facand posibila alungirea sa. Platbanda realizata prin aceasta metoda va avea margini rotunde, fiind utilizata in diverse confectii metalice.

Laminarea la rece, in schimb, conduce la obtinerea unui material finit mult mai dur. Pastrandu-si duritatea, otelul poate fi alungit mult mai mult fara a isi pierde stabilitatea si rezistenta. Implicit, acest lucru va duce la obtinerea unui produs cu o grosime mult mai redusa si mai fina. De asemenea, materialul finit va avea marigini drepte, fiind ideal pentru proiecte ce necesita o precizie sporita. Acest tip are si posibilitatea de a fi vopsit.

Caracteristici

Platbanda este un material foarte fiabil, putand fi achizitionat sub diverse latimi si grosimi, fiind adaptabila in functie de nevoile dumneavoastra. Este un produs ce se poate gauri, taia si suda cu usurinta, putand fi integrata in multe tipuri de structuri din metal.
platbanda
Datorita materiei prime din care este confectionata, aceasta capata din proprietatile deosebite ale otelului. Astfel, platbanda capata o rezistenta crescuta fata de factorii externi, mentinandu-si proprietatile un timp indelungat. Reprezinta un material de calitate, fiabil si adaptabil, avand si un raport calitate-pret excelent. In plus, datorita durabilitatii, aceasta poate fi si reutilizata.

Achizitioneaza platbanda de calitate de la Mesteru Manole!

Mesteru Manole este un magazin online de materiale de constructii de unde puteti achizitiona produsele de care aveti nevoie la un pret foarte bun, in mod simplu si rapid.

mai 29th, 2021 by