Perioada optima pentru schimbarea geamurilor

Sa gasesti putin timp liber pentru tine si activitatile tale obisnuite poate fi cu adevarat un lux, mai ales in era agitatiei si a tehnologiei. Iar acest plus de timp nu inseamna mereu concediu, vacante si relaxare, ci deseori mici schimbari in casa si modificari, renovari. Deseori e nevoie de o viata de om ca sa-ti vezi casa pusa la punct asa cum se cuvine. Costurile sunt mari, timpul e putin, iar detaliile sunt atat de multe ca intelectul nu e capabil sa proceseze atat de multe informatii.

Iar una dintre cele mai frecvente operatiuni este schimbarea ferestrelor (https://www.antena3.ro/actualitate/geamuri-termopan-cea-mai-buna-investitie-pandemie-585687.html). Unii zic ca ferestrele pot fi schimbate pe tot parcursul anului, pentru ca la urma urmei lucrarile sunt executate in special in interior. Insa, inainte de a trece la treaba si de a profita de timpul liber pe care-l ai la dispozitie, exista cateva aspecte care te vor asigura ca lucrurile nu vor decurge prost si ca nevoia simpla de a-ti schimba ferestrele va decurge asa cum trebuie.

Care este perioada optima pentru schimbarea geamurilor

Noi iti recomandam sa eviti pe deplin schimbarea/inlocuirea geamurilor in sezonul rece din mai multe motive.

Temperaturile nu sunt deloc placute intr-o astfel de perioada, asa ca procesul ar putea fi anevoios atat pentru tine si casa ta, cat si pentru meseriasii care-ti vor instala noul geam/noile ferestre.

De aceea, cea mai buna perioada de a-ti schimba ferestrele e in sezonul cald, incepand cu primavara si pana la sfarsit de toamna.

De fiecare data sunt necesare o serie de lucrari anticipate si ulterioare care pot necesita timp (de exemplu, deteriorarea si refacerea peretilor, a glafurilor etc.), iar cand vremea este buna, reparatiile vor merge mai rapid, materialele de lucru se vor usca in termen mai scurt astfel incat geamurile vor fi pe deplin utilizabile cat ai zice peste.

Dincolo de timpul perfect de instalare a unor geamuri noi, ar mai trebui sa stii totodata ca geamurile termopan se regleaza in functie de sezon. Bazandu-ne pe aglomeratia de care avem parte zilnic, foarte putini instalatori vor mentiona acest aspect care ar trebui sa fie cunoscut si practicat de catre oricine. Unele geamuri termopan sunt prevazute cu un orificiu de forma rotunda, compatibil cu diferite instrumente de lucru (surubelnita, imbus). Iarna, orificiul ar trebui reglat astfel incat marcajul central sa fie in pozitie verticala, in timp ce vara, in pozitie orizontala. Astfel te vei asigura ca micile “modificari” ale materialelor din care este confectionat geamul termopan nu-I vor afecta sanatatea si integritatea pe termen lung.

 Catre ce tip de geamuri sa te indrepti

In mod evident, asa cum mentionam si anterior, geamurile termopan sunt cea mai buna optiune, indiferent de cat de avansat este modelul catre care te vei indrepta. Acestea ofera o protectie sporita atat din punct de vedere fonic, termic, dar si din punct de vedere al capacitatii de reglare a intensitatii luminoase. Geamurile termopan previn pierderile de caldura si cresterea consumului de energie pe amplasament, infiltrarile, accidentele si incidentele etc.

Sunt cea mai buna si cea mai avantajoasa optiune pe termen lung.

ianuarie 5th, 2021 by