Modurile în care îți poți alege mobilierul perfect pentru terasa de acasă în funcție de stilul acesteia

homelux

Terasa de acasă este spațiul în care te poți relaxa ori de câte ori ai nevoie, mai ales în weekend când poți savura o masă cu prietenii sau familia printr-o simplă vizită la tine acasă. Mai mult decât atât, cafeaua de dimineață poate fi un alt motiv care să te facă să îți dorești o terasă în care să te odihnești și să-ți încarci bateriile înainte de muncă. De altfel, aerul proaspăt acasă trebuie consumat într-un loc plăcut, construit pe stilul tău, loc care se transformă într-un confort personal după ce ziua se sfârșește.

Iată câteva idei de mobilier pentru terasă

Amenajarea terasei trebuie făcută strategic, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și dacă aceasta va fi plasată în exterior sau interior. Este important de reținut că terasa nu trebuie exclusă din plan dacă stai la bloc, deoarece acest lucru este posibil, însă planul va arăta diferit. Modul în care faci amenajarea terasei cu accesoriile și mobilierul necesar, în mare parte sunt decizii alese de tine în funcție de plăcerile personale, doar că trebuie să ții cont de câțiva factori de design.

  • Terasa minimalistă

Stilul minimalist în construirea unei terase reprezintă un stil preferat din cauza că are un aspect de lux comparativ cu terasele aglomerate. De asemenea, este o terasă potrivită pentru cei care vor să se despartă de haosul din exterior și vor să transforme terasa de acasă în locul de relaxare perfect unde pot citi în liniște. Desigur, stilul minimalist în cazul unei terase reprezintă un mod de viață și ceva ce face parte din personalitatea fieăruia.

Terasa minimalistă este extrem de simplă, combinată cu foarte puține articole de design la fel de simple precum vazele pentru flori sau alte lucruri utile. De asemenea, culorile alese sunt deschise în cazul acesta, iar mobilierul respectă aceleași reguli ca și cel minimalist pentru interior, deci mobilierul să fie cu picioare pentru a oferi senzația de spațiu liber și aerisire perfectă. Vezi aici mobilier pentru terasă din oferta Homelux pentru mai multe detalii.

  • Terasa rustică

Acest tip de terasă este specifică oamenilor îndrăgostiți de natură, vacanțele la cabane sau pur și simplu de articolele din lemn. Terasa rustică presupune decorarea ei cu mobilier specific din natură precum scaunele de lemn și alte articole tradiționale. Desigur, acest stil are multă viață, necesită existența florilor colorate și a articolelor neșlefuite cum sunt buștenii.

  • Terasa mediteraneană

Terasa mediteraneană este perfectă pentru iubitorii de mare, plajă și climă temperată. Aceasta este recomandată să o decorezi cu piatră și să adaugi plante pentru schimbarea spațiului într-unul verde și plin de energie. În plus, acest stil te va duce cu gandul constant la vacanță. Mobilierul trebuie să fie cel confecționat din plasă sau mesele cu banchete simple.

În concluzie, terasa chiar dacă este interioară sau exterioară poate căpăta un stil diferit în funcție de preferințele tale. Ideea esențială este să păstrezi câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi în realizarea unei terase cu bun gust și să folosești spațiul în mod util, încât să te ajute să te bucuri în toate momentele de singurătate, cu familia sau prietenii.

Sursă foto: Unsplash.com

mai 19th, 2021 by