Mobila bucătărie pentru tine și pentru copiii tăi

Când plănuiești să îți renovezi și să-ți actualizezi designul casei, gândește-te la stilul în care vei decora apartamentul. Mulți oameni tind să subestimeze importanța mobilei în designul bucătăriei. Senzația de armonie și confort într-un mediu acasă depinde de cât de bine sunt combinate toate elementele interioare între ele: mobila, decorațiuni pentru pereți și podele, electrocasnice, textile și accesorii pentru casă. Spre deosebire de stilul clasic, stilul modern din interiorul bucătăriei, tinde să renunțe la canoanele care sunt caracteristice clasicismului sau barocului. Tendința modernă include minimalismul, funcțional, hi-tech, stil japonez, loft, eco, postmodernism și altele. Un criteriu comun pentru tendințele stilului modern, este căutarea confortului și versatilității. Modernitatea nu acceptă detalii inutile care nu prezintă beneficii practice. Prin urmare, bucătăriile în stil modern sunt proiectate pentru oameni orientați spre carieră, care iubesc totul nou, deschis și activ.

Mobila bucătărie – stil modern

Pentru o bucătărie în stil modern, este tipic:

  • utilizarea de forme geometrice simple ale mobilierului (uși cu fațade dreptunghiulare);
  • lipsa decorațiunilor tradiționale (modele, sculpturi, muluri din stuc);
  • utilizarea mai multor culori, jocul de contrast în alegerea gamei de nuanțe;
  • prezența suprafețelor cromate, lăcuite sau lucioase.

Caracteristicile cheie ale stilului modern în bucătărie vor fi concentrarea pe funcționalitate. Mobilierul are deseori mecanisme de transformare, rafturi și sertare extensibile, șine pentru a mări suprafața utilă la așezarea vaselor și a aparatelor de uz casnic. Aparatele încorporate sunt o altă trăsătură caracteristică a bucătăriilor moderne. Economisirea spațiului și utilizarea celui mai mare spațiu util posibil este relevantă în special pentru apartamente mici, garsoniere și spații mici de locuit.

Mobila bucătărie – stil clasic

Stilul clasic al bucătăriei gravitează spre epoca antichității, din care a luat forme și linii simple, cu o cantitate moderată de decor. Este aleasă de oameni cu valori familiale tradiționale, străduindu-se să-și ocupe ferm locul în viață în conformitate cu ideile general acceptate despre succes (carieră, familie, copii). Stilul clasic include și alte tendințe în designul interior – baroc, grecesc, Provence, Art Nouveau, victorian, englezesc, romantism și altele și acest lucru este văzut mai mult la mobile bucătărie pentru copii. Stilul vintage popular astăzi, poate fi atribuit și stilului clasic datorită asemănării tehnicilor utilizate.

Mobila bucătărie – Caracteristici

  • Mobila bucătărie utilizează materiale naturale – mobilier din lemn masiv sau plăci MDF sau PAL de calitate superioară;
  • Lipsa lucrurilor ieftine, utilizarea statutului și a elementelor decorative exclusive – vaze, tablouri, vase;
  • cantitate moderată de decorațiuni (puțină sculptură pe fațadele mobilierului, muluri din stuc pe cornișe).

Impresia de ansamblu la care să te străduiești într-o bucătărie clasică este luxul subestimat și un sentiment general de bunăstare. Confortul într-o bucătărie în stil clasic este creat de detalii: vase frumoase văzute prin geamuri de sticlă, fațade vechi sau îmbătrânite artificial (patinate), atribute de familie și alte elemente.

Mobilă bucătărie pentru copii

Mobila bucătărie pentru copii din lemn este un minunat set de joacă pentru fetițe și băieți. Fiecare fată visează la o astfel de bucătărie. Are tot ce e nevoie pentru a se juca la gătit. Bucătăria este completată cu detalii de baza precum: aragaz cu două arzătoare, cuptor, spălător, dulapuri, ceas, raft și agățători, un set de vase, frigider cu uși care se deschid și alte accesorii. Ușile cuptorului și două dulapuri se deschid, iar toate comutatoarele se rotesc. În plus, mobila bucătărie pentru copii este dotată cu vase cu capace. Designul setului de joacă este făcut special pentru fete și băieți cărora le place să gătească alături de mama lor. Bucătăriile pentru copii sunt o nouă tendință de mobilier de joacă și sunt cu adevărat stilate. Pe suprafața chicinetei sunt tacâmuri și alte ustensile de bucătărie, precum și flori în ghivece. Mobila bucătărie din lemn este o ocazie grozavă de distracție pentru copii, de a-și dezvolta imaginația și de a le insufla copiilor dragostea pentru gătit. Mobila bucătărie jucărie este realizată din materiale de înaltă calitate și vopsită cu vopsele non-toxice.

noiembrie 6th, 2021 by