Lucruri pe care uiti sa le impachetezi inainte sa te muti

Esecul in a indeplini o sarcina importanta sau uitarea de a impacheta un articol esential in timpul unei mutari poate fi cu adevarat frustranta.

In perioada de pregatire si mai ales in ziua mutarii, de multe ori ne dam seama ca suntem doar oameni cu memorie vulnerabila, nu roboti echipati cu o unitate centrala.

Cu toate acestea, chiar si in timpul haosului si stresului creat de procesul de mutare, este important sa ramai organizat si sa te asiguri ca nu uiti sa iti impachetezi lucrurile esentiale de care vei avea cu siguranta nevoie in noua casa.

Asadar, pentru a te ajuta sa iti pastrezi memoria improspatata atunci cand te muti, iata cele mai comune 3 lucruri pe care oamenii uita sa le impacheteze cand isi schimba domiciliul.

​1. Actele importante

Nu uita sa impachetezi documentele importante, in special cele de care vei avea nevoie imediat dupa ce mutarea se incheie. Pregateste un dosar si pune in el toate actele esentiale care se gasesc in casa ta:

  • documente personale (buletine, pasapoarte, certificate de nastere, certificate de casatorie, permise de conducere, diplome de studii, calificari profesionale);
  • documente de angajare (contracte de munca, rapoarte de evaluare);
  • actele casei (acte de proprietate, contracte de inchiriere, polite de asigurare);
  • documente financiare (extrase bancare, bonuri fiscale);
  • documente auto (inmatricularea vehiculului, asigurarea auto).

Pastreaza acel dosar cu tine in orice moment, eventual in geanta sau intr-un ghiozdan. Este responsabilitatea ta sa transporti toate actele importante, asa ca supravegheaza-l indeaproape.

​2. Plantele de interior

Ghici ce – uneori lucrurile pe care uiti sa le impachetezi cand te muti sunt chiar lucrurile pe care le vezi in fiecare zi. Cum sunt plantele tale de interior, de exemplu. Ai grija de aceste vietuitoare in fiecare zi si iti face o adevarata placere sa le privesti si sa le admiri frumusetea si, totusi, s-ar putea sa le lasi in urma la intamplare, deoarece le-ai considerat intotdeana parte a casei din care urmeaza sa te muti.

Trebuie sa stii ca majoritatea plantelor de ghiveci sunt prea fragile pentru a supravietui unei mutari pe distante lungi si multi dintre profesionistii in mutari Bucuresti nu se ocupa de mutarea plantelor – acestea se incadreaza in categoria articolelor interzise pentru transport. Asadar, este important sa decizi ce vei face cu plantele tale inainte de a fi prea tarziu.

​3. Medicamentele

Crezi sau nu, medicamentele sunt alte articole pe care oamenii obisnuiesc sa le uite atunci cand se muta in alta casa sau apartament. Aminteste-ti asadar sa scoti toate medicamentele din locul in care le tii si sa le impachetezi in cutia cu produse esentiale. Sorteaza medicamentele pentru ca nu are niciun rost sa le impachetezi pe cele de care nu vei mai avea nevoie. De asemenea, inspecteaza fiecare produs medical si pune-le deoparte pentru reciclare pe cele care sunt expirate.

decembrie 5th, 2021 by