De ce este importanta etansarea ferestrelor termopan

     Modelul de termopane a devenit atat de popular datorita avantajelor pe care le aduc locuintei si a rezistentei lor, comparativ cu ferestrele clasice. Motivul pentru care aceste termopane functioneaza atat de eficient se datoreaza unei etansari corecte. Fiind o trasatura importanta a unei tamplarii de termopan, etansarea corespunzatoare mentine confortul locuintei, izoleaza eficient termic si blocheaza pierderile de caldura.

     Perioada rece a anului pune in evidenta cel mai bine calitatea unor ferestre termopan. Daca apar probleme de etansare la termopane, poate fi din cauza alegerii unor profile de o calitate inferioara sau din cauza unei montari gresite.

Care este rolul etansarii la ferestrele termopan?

     La modelul de ferestre termopan, pentru a impiedica aerul rece sa patrunda in interior si aerul cald, in timpul verii, se folosesc in realizarea lor garnituri de etansare. Daca aceasta piesa are un defect, riscati sa intampinati probleme precum: condens, mucegai, pierderi de caldura.

     Cauzele cele mai frecvente in etansarea defectuoasa, apar de multe ori in timp si au legatura cu uzura garniturilor. In urma conditiilor meteo, ele pot suferii unele schimbari. Uzura si defectarea lor prematura pot fi prevenite cu substante speciale impotriva factorilor externi (radiatii solare, inghet, dezghet). O alta cauza, poate fi legata de feronerie, care asigura etansarea si  mobilitatea unei ferestre termopan. Odata ce feroneria isi modifica forma intiala, fereastra nu se mai inchide corespunzator si apar probleme de etansare.

     Este indicat sa intretineti periodic o tamplarie PVC  pentru a reduce riscul problemelor legate de uzura garniturilor, a feroneriei si a balamalelor. Inainte de cumpararea ferestrelor, e bine sa va informati ce tip de garnituri se monteaza modelului ales de tamplarie PVC. Este recomandat sa alegeti o tamplarie PVC cu garnituri rezistente la temperaturile extreme, iar montajul oferit de o echipa de profesionisti din cadrul firmei, va garanteaza o garantie de 5 ani pentru problemele ce pot aparea.

     Pentru o eficientizare energetica optima trebuie sa alegeti ferestre termopan de calitate, de unde puteti alege din doua tipuri de termopan: tamplarie PVC sau tamplarie aluminiu, la care puteti adauga accesorii precum: glafuri, plase tantari, jaluzele,  obloane etc. Durabilitatea lor tine si de executia montajului,  alegeti o firma cu recenzii bune si cu numeroase lucrari executate, care sa fie specialisti in montarea de termopane.

     Cum va dati seama ca aveti probleme de etansare?

  • Verificati toate elementele tamplariei (garnituri, feronerie, balamale) si constatati defectiuni.
  • Caldura se pierde si facturile in timpul sezonului rece cresc.
  • Verificati cu o coala de hartie daca aveti probleme de etansare. Inchideti fereastra, cu coala de hartie pusa intre toc si geam, iar daca coala va iesi usor in momentul in care trageti de ea este un semnal sigur ca aveti probleme de etansare cu ferestrele termopan.

Solutia: apelati la o echipa specializata pentru rezolvarea problemelor de mai sus.      Pe langa designul lor, culoarea si alte caracteristici, termopanele sunt alese in special pentru eficienta lor termica și economisirea energiei. O etansare

februarie 1st, 2021 by