De ce ar trebui să alegi parchetul stratificat pentru pardoseala casei sau biroului?

Când vine vorba de amenajările interioare, o mare parte din aspectul general al unei locuințe sau spațiu de birou este dată de impresia vizuală oferită de aranjamentul pardoselii. Alegerea unui material pentru decorarea planșeului spațiului de locuit sau de lucru poate fi o misiune destul de grea, mai ales dacă iei în considerare imensa varietate de opțiuni existente pe piața de profil.

Parchetul este una din soluțiile elegante și eficiente la care ar trebui să te gândești ca o primă opțiune. Cunoscut încă din epoca stilului baroc și chiar cu ceva timp înaintea ei, parchetul din lemn masiv a fost alegerea Regelui Ludovic al XIV-lea, ”Regele Soare”, pentru decorarea interioarelor renumitului palat Versailles, reședința regală pe care a inaugurat-o în secolul al XVII-lea. De atunci, acest mod de pardoseală a rămas unul din cele mai apreciate soluții în domeniu, trecând de la împodobirea caselor cu proprietari înstăriți, odată cu revoluțiile tehnologice de fabricație, în majoritatea apartamentelor și locuințelor cu începere din secolul al XX-lea.

Astăzi, datorită procedeelor tehnologice moderne, un nou tip de parchet, cel stratificat, vine să întregească oferta de soluții elegante pentru pardoseli cu câteva avantaje suplimentare față de modelele clasice din lemn masiv.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi parchetul stratificat atunci când renovezi sau decorezi un spațiu de locuit sau de birou

  • Prețurile mai mici

Unul din avantajele modelelor de parchet stratificat este prețul mai mic față de cel din lemn masiv. Astfel că poți decora o suprafață destul de mare cu un cost relativ scăzut, nefăcând nici un rabat de la aspectul elegant și plăcut al acestui tip de pardoseli.

  • Duritate sporită

Tehnologia de fabricatie a noilor modele de pardoseli, așa cum este, de exemplu, și cazul parchetului de stejar triplu stratificat prin îmbinarea unor straturi din materii lemnoase și placaj dur cu o față superioară din lemn de esență naturală conferă acestora o rezistență excelentă în timp.

Cu siguranță acest tip de parchet oferă o stabilitate superioară odată montat, fapt valabil pentru fiecare placă.

  •  Paleta larga de opțiuni și modele

Parchetul stratificat, spre deosebire de cel clasic, este disponibil într-o largă paletă de nuanțe, esențe și modele. De asemenea, opțiunile privind finisajul superior sunt nenumărate. Așa că, fie că te uiți după un model simplu și modern, fie că dorești un model geometric complicat, această soluție de pardoseli va fi pe măsura gusturilor și dorințelor oricât de diverse ar fi acestea.

  • Dimensiuni variate

Desigur că oricine își poate aminti sau chiar poate mai are în casă vechiul model de parchet din lemn alcătuit din șipci înguste dispuse în modele variate, cel mai adesea în forma literei ”V”. Dezavantajul acestui mod de prelucrare era muncă migăloasă și durata apreciabilă până la acoperirea întregii suprafețe a pardoselii.

Parchetul stratificat, pe de altă parte, este disponibil în plăci de dimensiuni diverse, chiar și de dimensiuni mai mari, deoarece stratul de baza, din placaj din lemn permite îmbinări solide care pot forma o suprafață mai generoasă.

  • Rezistență la dilatare și contractare

Spre deosebire de lemnul masiv, parchetul stratificat a dovedit că nu se contractă și nu se dilată la variații de temperatura sau umezeală. Astfel, acolo unde parchetul clasic nu putea fi montat (în camerele de bucătărie sau baie) acum se pot face amenajări interioare plăcute vizual și primitoare cu ajutorul acestui material modern.

De asemenea, parchetul stratificat este ideal pentru montajul unei instalații de încălzire prin pardoseală deoarece este un bun conductor termic, un avantaj deloc de neglijat pentru confortul casei tale.

Așadar, alegerea evidentă pentru o casă moderna cu un aspect clasic sau modern, dar care să inspire un sentiment primitor și confortabil este pardoseala cu parchet dublu sau triplu stratificat.

Sursa foto: Unsplash.com

august 19th, 2021 by