Cum se pregătește toamna grădina de flori

Famous Roses

Toamna este o perioadă excelentă pentru a planta flori și arbuști. Mulți grădinari sunt familiarizați cu sezonul de plantare de primăvară, dar puțini știu multe despre plantarea de toamnă. Deși cele două anotimpuri au multe asemănări, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a începe să plantați florile și arbuștii de toamnă. Iată ce trebuie să știți despre plantarea de toamnă.

Soiuri de flori de toamnă

Cele mai bune flori de toamnă de plantat includ crizantemele, trandafirii, margaretele și alte plante cu flori mici care pot fi plantate la începutul toamnei (septembrie).

Plantele cu flori mari, cum ar fi lalelele, narcisele și zambilele, nu ar trebui plantate după luna august, deoarece nu vor avea suficient timp să se maturizeze înainte de sosirea iernii. Dacă doriți să plantați aceste tipuri de flori în această toamnă, atunci așteptați până în primăvara anului viitor, când vor putea crește într-un ritm normal, fără a fi deteriorate de îngheț sau zăpadă pe frunze în timpul lunilor de iarnă.

Arbuști precum hortensiile și azaleele sunt, de asemenea, alegeri bune pentru plantarea de toamnă, deoarece acestea înfloresc mai târziu în timpul verii decât alte soiuri de arbuști, astfel încât nu vor suferi daune din cauza înghețului sau a zăpezii.

Datorită numeroaselor soiuri de trandafiri disponibile, toți grădinarii, fie că sunt începători sau profesioniști, vor găsi întotdeauna tipul potrivit pentru a crește în curtea lor. Puteți începe să le plantați chiar și în timpul toamnei, astfel încât grădina dvs. să aibă acel strop de culoare frumoasă și atrăgătoare.

Sursa imaginii: trandafir teahibrid Famous Roses

Alege tipul de trandafir cel mai bun pentru gradina ta

Dacă este prima dată când crești trandafiri, selectează o varietate care este destul de ușor de cultivat cum ar fi trandafir teahibrid. Pregătiți-vă solul. După ce ți-ai selectat trandafirii, pregătește-ți patul de trandafiri. Răspândiți compost sau gunoi organic pentru a îmbogăți solul. Acest lucru se va asigura că patul de plante are cantități suficiente de bacterii bune și râme activi pentru a oferi cel mai bun mediu pentru creșterea trandafirilor tăi. Dacă intenționați să creșteți continuu trandafiri, întindeți noi materiale organice pe patul de trandafiri cel puțin o dată pe an pentru a asigura un mediu echilibrat și sănătos pentru plantele dumneavoastră.

Protejați-vă trandafirii de ciuperci

Sporii ciupercilor erup de obicei în timpul toamnei. Pentru a vă proteja plantele, pulverizați-le în mod regulat cu tipuri alternative de fungicide. Rețineți că bolile plantelor cauzate de ciuperci sunt mult mai ușor de prevenit decât de vindecat. Puteți ține sub control petele negre și mucegaiul cu un spray obișnuit. Cu toate acestea, dacă infecția pare să se răspândească, creșteți frecvența pulverizării, dar nu și concentrația soluției.

Rezolvați rapid orice problemă cu insectele

În timpul toamnei, insectele nu sunt de obicei o problemă, dar există cazuri în care afidele vor apărea în grădinile de trandafiri. Dacă îi vedeți pe trandafiri, folosiți un insecticid. Când pulverizați, asigurați-vă că toate părțile frunzișului sunt acoperite. Ei trebuie să ingereze suficient pesticid pentru ca ei să moară. În plus, sporii fungici pot crește și sub frunziș și în crăpăturile tulpinilor, iar pulverizarea suficientă poate scăpa de ei.

Îndepărtează-ți florile uscate la începutul toamnei

Acest lucru va produce o culoare frumoasă de flori când va veni primăvara. Modul corect de a face acest lucru este să tăiați înapoi floarea până la un mugur umflat, până la un pliant cu cinci sau șapte frunze și lungimea mâinii pe orizontală. Acest lucru produce în mod eficient înflorirea în șapte săptămâni.

septembrie 22nd, 2022 by