Ce probleme pot aparea in cazul unor termopane defecte

     Termopanele in ziua de azi au devenit un produs frecvent intalnit si utilizat cand vine vorba de locuinte.  Calitatea unui termopan este variabila, fiind disponibil pentru toate bugeturile, el se imparte in doua categorii de produse: ieftine si scumpe. In schimb, puteti intalni la unele modele de termopan cu un pret mai redus  , avantaje termice sporite fata de cele la un pret mai ridicat. Materialele folosite in realizarea usilor si ferestrelor cu geam termopan contribuie la mentinerea unui grad ridicat de confort in interiorul locuintei. Cu toate acestea, in urma  mai multor manevrari  gresite sau odata cu trecerea timpului, puteti observa diferite probleme cand vine vorba de functionarea lor.

 Ce tip de probleme pot aparea?

  • Uzura manerului. Se manevreaza dificil si necesita forta in apasare lui.
  • Modelul de geam termopan se deschide cu zgomot, chiar si atunci cand il rabatati.
  • Apar curenti de aer pe langa geam.
  • Canatul mobil se freaca de toc sau chiar imposibilitatea unei inchideri eficiente.
  • Sistemul de inchidere merge greu, riscand sa se blocheaze cheia.

     Acest tip de probleme pot aparea atat la un geam termopan, cat si la usile termopan. Cauzele pot fi chiar manevrarea gresita, dupa o anumita utilizare, dar ele pot tine si de uzura feroneriei si a garniturilor. E indicat sa manevrati usor ferestrele si usile termopan, sa curatati cu atentie garniturile si tocaria,  sa va asigurati inainte de a deschide sau a inchide un geam termopan ca nu exista pe toc sau in jurul lui obiecte straine si ca tineti la distanta orice sursa electrica sau un foc deschis.

Cum puteti regla problema aparuta la un termopan?

     Reglarea unui geam termopan se face imediat dupa montare de catre o echipa de profesionisti. Este important sa lucrati cu o firma care realizeaza modele de termopan de calitate. Alegand termopane falticeni, puteti avea parte de o montare si un reglaj, realizat de oameni cu experienta si cu sculele necesare potrivite. Firma de termopane falticeni ofera o garantie pe o perioada de 3 ani pentru sticla si feronerie, iar profilele PVC au o garantie de 5 ani.  

     Atunci cand apar probleme legate de functionarea corecta a tamplariei, varianta cea mai sigura este sa apelati pentru rezolvarea lor la un specialist. Puteti lua legatura cu firma de la care ati cumparat produsele imediat dupa ce observati ca nu functioneaza corespunzator sau sa alegeti varianta cea mai sigura de a supune periodic produsele la o verificare a functionarii.

    Este necesar ca utilizatorul sa cunoasca intretinerea adecvata a unui termopan, altfel veti ajunge la eventuale pagube legate de reparatii si de o functionare deficitara si neeficienta. Modelele de termopan falticeni sunt realizate din materiale de calitate si de durata, din profile ecologice si cu o feronerie rezistenta in timp. Alegeti o firma care sa va indruma spre cele mai eficiente modele, care sa va asigure o montare corespunzatoare si care sa va ajute in astfel de situatii problematice.

    Fiecare produs se mentine eficient in functie de modul in care este intretinut si utilizat, iar inainte de sezonul rece puteti apela la o verificare sau la o reglare a termopanelor daca este nevoie.

ianuarie 21st, 2021 by