Căminul tău, povestea ta! Iată cum poți oferi un plus de valoare sentimentală cu ajutorul elementelor de decor

Amenajarea locuinței este mereu o provocare, mai ales dacă vrei ca fiecare colțișor să spună o poveste. Secretul în amenajarea unui cămin primitor, care să îți reflecte personalitatea și să pună în valoare amintirile dragi, nu stă în piese mari de mobilier sau articole scumpe, ci în micile detalii ale elementelor de decor. Fii creativ și decorează-ți locuința cu obiecte făcute chiar de tine, ușor, ieftin, dar cu impact mare.  

Iată 5 idei de decorațiuni pe care le poți face fără mare efort pentru a transforma casa în acasă:

  1. Oglinzile cu rame rotunde au un potențial estetic deosebit. Cum ar fi să faci chiar tu rama oglinzii tale Boho? O variantă pentru acest tip de decorațiune este să alegi plante decorative uscate, precum fire de pampas, spice de in sau grâu, frunze de palmier sau orice altă plantă preferi. Nu te limita! Poți să faci chiar și o combinație din câteva tipuri de astfel de plante uscate pentru un plus de originalitate. Folosește un șablon rotund de carton pe care să lipești toate acele fire, iar peste acest ansamblu lipește oglinda.
  1. Pernele decorative sunt mereu o idee bună. Poți încerca să confecționezi husa unei astfel de perne fără prea mult efort. Pentru ca perna ta decorativă să îți ofere și căldura unei amintiri plăcute, poți folosi materialul unui articol de îmbrăcăminte pe care deși știi prea bine că nu îl vei mai purta, refuzi să îl arunci. Poate încă păstrezi un pulover vechi, dar drag ție. Este perfect! Taie partea de sus a puloverului, iar bucata rămasă va fi husa cea mai autentică pentru perna ta. Închide capetele cu câte o bandă elastică pentru a face husa mai ușor de pus sau de dat jos pentru igienizare. Dacă nu ai la îndemână, vezi aici benzi elastice de la Emidale, dar și alte accesorii care te-ar putea inspira. Pernele decorative au puterea de a transforma radical încăperea și de a oferi o atmosferă cozy, în special în zilele friguroase.
  1. Cu siguranță ai strâns cel puțin o dată scoici de pe plajă când ai fost în vacanță sau concediu la mare. Alege-le pe cele mai mari din colecție pentru a face câteva lumânări care îți vor trezi cele mai plăcute amintiri văratice. Poți topi restul de ceară rămasă la lumânările care au ars deja și să o folosești pe aceasta. Pune fitilul în scoică și umple-o încet cu ceară. Simplu, nu?
  1. Dacă ești iubitor de plante și ai un colț verde în dormitor sau în sufragerie îl poți însufleți prin câteva trucuri foarte simple. Cu siguranță ai câteva cutii goale prin casă pe care le poți folosi pe post de suport sau le poți suprapune astfel încât să obții un corp de rafturi. Le poți vopsi în orice culoare sau le poți lăsa așa pentru un efect rustic. Un alt mod de a-ți aranja micul paradis este să îmbraci ghivecele mai puțin estetice în sfoară de cânepă. Dacă îți dorești un astfel de colț verde, însă îți faci griji că ar putea fi toxice pentru animalele de companie sau pentru cei mici, găsești aici cinci plante sigure pentru orice apartament.

Locul pe care îl numești acasă trebuie să poarte cu sine amintirile tale cele mai plăcute sau să debordeze de energia și personalitatea ta. Astfel, va fi mult mai confortabil și primitor, iar spațiul tău intim va spune câte o poveste din orice cotlon l-ai privi. Nu uita! Redecorarea căminului nu trebuie să fie costisitoare, ci plină de personalitate.

Sursa foto: Pixabay.com

octombrie 15th, 2021 by