Băile fierbinți, tratament eficient împotriva INSOMNIEI! Cum să transformi îmbăierea în cadă într-un adevărat ritual

sabon.ro

După o zi lungă și grea, o baie fierbinte poate fi terapia de care ai nevoie! Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi, se pare că petrecerea timpului într-o cadă poate oferi și alte beneficii. Fie că ești proprietarul unei căzi clasice, cu hidromasaj sau jacuzzi, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoști, pentru a profita la maximum de această experiență!

Beneficiile băilor fierbinți și modalități de a transforma cada într-un spa privat

Beneficiile îmbăierii în cadă, conform studiilor

O baie fierbinte de o oră poate consuma la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute, dezvăluie un studiu recent. Acest lucru se datorează faptului că apa caldă face inima să bată mai repede, oferindu-i un antrenament sănătos, asemănător exercițiilor de tip cardio. În plus, timpul petrecut în cadă poate avea efect antiinflamator, protejând împotriva bolilor și infecțiilor. Mai mult, temperatura apei poate îmbunătăți și respirația, deoarece crește capacitatea pulmonară și aportul de oxigen.

Relaxarea obținută dintr-o sesiune de îmbăiere poate fi suficientă pentru a te ajuta să ai un somn mai liniștit. Un studiu a constatat că băile fierbinți au promovat un somn mai profund și mai odihnitor în cazul persoanelor care aveau probleme în acest sens. O altă cercetare a analizat efectele hidroterapiei asupra funcției fizice și a calității somnului la persoanele cu fibromialgie, dezvăluind că hidroterapia a contribuit la îmbunătățirea calității somnului, împreună cu alte simptome ale afecțiunii.

Îmbăierea într-o cadă cu hidromasaj poate determina creșterea temperaturii corpului, prin ridicarea nivelului proteinelor de șoc termic. Aceste molecule sunt implicate în reglarea insulinei și îmbunătățesc nivelul zahărului din sânge. Așadar, printre efectele benefice ale băilor fierbinți se numără:

  • Reducerea riscului unui atac de cord
  • Îmbunătățirea controlul glicemiei
  • Scăderea tensiunii arteriale
  • Arderea a 140 de calorii
  • Prevenirea infecțiilor

Cum poți transforma baia într-un ritual al relaxării?

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale unei băi în cadă este potențialul de a ajuta la ameliorarea tensiunilor zilei. Drept urmare, efectul liniștitor al apei calde pot ajuta la reducerea stresului fizic, emoțional și mental. Poți crește efectul de stării de bine prin folosirea produselor naturale de pe Sabon.ro, precum săruri minerale, lumânări parfumate și bile efervescente, care au eficacitate dovedită atunci când vine vorba de relaxarea în cadă. De asemenea, un difuzor cu uleiuri esențiale și o muzică ambientală te pot ajuta să te deconectezi complet și sa ai parte de un ritual binemeritat!

Majoritatea culturilor antice credeau în efectele vindecătoare ale îmbăierii, aceasta fiind folosită ca un ritual de curățare, atât la nivel corporal, cât și spiritual. O baie fierbinte este, așadar, mai mult decît o plăcere nevinovată. Este o oportunitate să iei o pauza de la rutina zilnică și să te bucuri de câteva momente de liniște și relaxare totală!

Sursă foto: Shutterstock.com

mai 17th, 2021 by