Amenajează-ți propria bucătărie de lux

bucatarie

A dispărut vremea când bucătăria era doar un spațiu destinat mâncatului. Aici ne savurăm cafeaua, dimineața citim știrile și tot aici se reunește întreaga familie. A devenit astfel un spațiu de socializare.Astfel, bucătăria are de acum standarde ce țin de estetică, pe lângă cele de funcționalitate. Pentru că toți ne dorim bucătării de lux trebuie să fim atenți la câteva lucruri extrem de importante.

Cum te pregătești pentru amenajarea unei bucătării de lux?

Amenajarea unei bucătării de lux nu este o activitate ușoară pe care o poți face de pe o zi pe alta, aceasta implicând multă planificare și atenție. În primul rând trebuie să te gândești la stilul de bucătărie care să se potrivească personalității tale dar și locuinței, să ai în vedere toate aspectele legate de funcționalitate, să faci calcule realiste și să găsești mobilierul potrivit. Toate aceste lucruri necesită timp și implicare din partea ta, dar îți va fi mult mai ușor să duci la bun sfârșit lucrările decorării bucătăriei dacă vei avea un obiectiv bine stabilit.

Este foarte important să știi cu precizie care sunt planurile tale de amenajare. Schimbarea mobilierului sau a aparatelor electrocasnice diferă de cele care implică înlocuirea gresiei, a faianței, a sistemului de încălzire sau de electricitate. Cu alte cuvinte trebuie să știi dacă renovezi sau redecorezi pentru că trebuie să te adaptezi necesităților fiecărei activitate. Stabilește din timp care sunt modificările pe care vrei să le faci în bucătărie pentru a putea estima mai ușor costurile și timpul de execuție al lucrărilor. Totodată ia în calcul și cum preferi să fie mobila: cea accesibilă din magazine sau mobila de bucatarie facuta la comanda. Studiază piața și ține cont de beneficiile fiecărei variante. În același timp, fii atent și la brandul ales. Nobilia este reprezentanta calității specifice unei bucătării.  Pentru că nu schimbi bucătăria în fiecare an, încearcă să o faci atât din punct de vedere estetic cât și de funcționalitate să fie calitativă. Mobila de bucătărie Nobilia este cea mai potrivită în astfel de cazuri.

Planul pentru noua bucătărie

Pentru a reuși să-ți construiești propria bucătărie trebuie să ții cont de următoarele aspecte, fiind în același timp și cele mai importante.

Funcționalitatea bucătăriei este elementul care va influența decisiv confortul tău în bucătărie.  O mobilă de bucătărie la comandă are avantajul că poți să-ți construiești singur rafturi și spații în plus.

Așezarea în spațiu este esențială pentru o bucătărie funcțională. Amplasarea chiuvetei în proximitatea racordurilor la apă și a celor de scurgere, găsirea soluțiilor pentru blatul de lucru în funcție de dimensiunile bucătăriei și configurarea ergonomică a spațiilor de depozitare sunt doar câteva dintre provocările cărora trebuie să le faci față.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este legat de utilități, dimensiunile acestora și de amplasarea lor optimă în funcție de necesitățile pe care le au. Spre exemplu, dacă mașina de spălat vase trebuie să fie amplasată lângă racordurile de apă și cele de scurgere, aragazul și hota vor fi fixate astfel încât să permită o aerisire cât mai eficientă.

Nu în ultimul rând, alegerea unui stil este un alt aspect important atunci când vrei să redecorezi sau să renovezi bucătăria. Pe lângă preferințele personale, trebuie să ai în vedere omogenitatea cu designul celoralte camere. Spre exemplu, o bucătărie rustică nu-și va găsi locul într-o locuință clasică și elegantă.

Pentru a îndeplini cu succes toate aspectele ce țin atât de amenajare cât și de funcționalitate alege mobilă de bucătărie la comandă. De asemenea, Nobilia este brand-ul care îți garantează calitate și funcționalitate.

iulie 19th, 2020 by