Amenajarea unui spatiu de relaxare in curte: 5 exemple

Unul din motivele pentru care merita sa-ti amenajezi un colt de relaxare in curtea casei este faptul ca il poti personaliza asfel incat sa te simti grozav de fiecare data cand te retragi aici. Pentru asta, asigura-te ca alegi un loc confortabil din curte, lumineaza-l potrivit, adauga cateva ornamente si plante de efect si foloseste o canapea confortabila. Iata mai jos 5 exemple practice despre cum poti realiza amenajarea unui spatiu intim si relaxant in curte, astfel încât aceasta sa iti ofere confort deplin.

Amenajarea curtii in stil modern, cu mobilier confortabil

Pentru o astfel de schema decorativa, te poti axa pe piese de mobilier practice si versatile, care sa puna in evidenta locul tau de relaxare si care sa nu incarce gradina inutil. De exemplu, poti opta pentru mobilier de gradina de pe MatHaus, pentru a alege dintr-o varietate de modele special proiectate pentru a rezista conditiilor exterioare (umiditate, soare, ploaie), dar care sa iti ofere si un aspect cu totul deosebit. 

Mobilierul de gradina pe care ai putea sa-l integrezi in amenajarea coltului de relaxare in stil modern poate sa fie din lemn, PVC, otel sau sticla. Pentru ca vorbim de zona de relaxare, cel mai important lucru este sa ai un loc confortabil unde sa stai chiar si mai multe ore fara ca acest lucru sa iti produca disconfort. In definitiv, se presupune ca te retragi aici ca sa te destinzi, motiv pentru care ar trebui sa investesti intr-un fotoliu, intr-un balansoar sau intr-o canapea de gradina cat mai confortabila.

Amenajarea curtii in stil rustic

Stilul rustic evidentiaza frumusetea structurii simple, cu multifunctionalitatea pieselor de mobilier, oferind aspectul tipic de casa de tara. Alege sa pavezi cu piatra decorativa zona mesei de gradina pe care sa o completezi cu un foc de tabara sau un focar, in jurul caruia sa dispui cateva scaune din lemn. Peisajul va fi cu atat mai relaxant daca in jurul acestei zone se afla si o apa curgatoare sau o mica fantana. 

Amenajarea curtii in stil italian

Zona de relaxare in gradina amenajata in stil italian scoate in evidenta simetria dispunerii elementelor cheie, de la statuete antice pana la vegetatie definita prin taiere si forma geometrica, coloane drepte si mobilier vechi sau a carui stil se imbina in aceasta schema de amenajare. 

De exemplu, poti amenaja centrul curtii cu pavele si sa adaugi o fantana arteziana speciala. Scoate in evidenta o portiune de zid sau ramasitele unei anexe din piatra, decorand peretele cu felinare romantice. Restul gradinii poti sa il imbraci generos in flori si plante verzi, iar la umbra zidului si a copacilor poti amplasa o bancuta confortabila pentru relaxare.

Amenajarea curtii cu pomi fructiferi si plante comestibile

O gradina cu fructe si plante comestibile este o alegere originala pentru amenajarea unui spatiu de relaxare. Nu trebuie decat sa plantezi atent copacii si plantele, astfel incat sa poti oferi gradinii tale acel plus estetic din care se inspira Gradinile Knot sau Jardin Potager. 

O idee perfecta este aceea sa plantezi seminte si plante aromatice cum ar fi busuioc, oregano, salvie, menta sau ierburi de Provence. Poti amenaja un foisor prevazut cu toate elementele necesare pentru relaxare, din care sa poti admira plantele dispuse liniar sau sub forme geometrice bine definite ce vor da impresia unui labirint.

Amenajare curte boho-chic

O imbinare perfecta intre elemente romantice, relaxante si inedite, stilul boho-chic iti transforma locul de relaxare din curte intr-o adevarata oaza de liniste. Ca sa te bucuri si tu de acest stil de amenajare poti opta pentru dispunerea pe terasa curtii a unui covor colorat pe care sa-l asociezi cu o canapea prevazuta cu tapiterie, tesaturi sau perne de diverse nuante. 

Completeaza spatiul de relaxare cu niste tabureti prevazuti cu franjuri si cu perne decorative dispuse la nivelul solului pe covor. Stilul boho-chic este ideal pentru persoanele jucause care iubesc culorile ce ofera o stare de spirit pozitiva.

Unul din cele mai importante lucruri in amenajarea unui spatiu relaxant in curte este acela de a face ca acest loc sa rezoneze cat mai fidel cu personalitatea ta si a familiei tale. Foloseste mobilier de gradina cat mai confortabil si creaza un spatiu vizual special, natural, care sa te inspire si sa te energizeze.

septembrie 10th, 2021 by