Amenajarea unui living open-space

Pe masura ce trece timpul, ne indepartam din ce in ce mai mult de un stil de viata traditional si regandim structurile cu care suntem obisnuiti. Asta include, bineinteles, si felul in care alegem amenajarea spatiului. Zilele sufrageriilor formale si a bucatariilor inchise au trecut, iar acum bucatariile cu spatiul deschis spre living reprezinta norma.

In randurile de mai jos vom detalia niste moduri prin care sa te bucuri de amenajarea open space asa cum ti-ai dorit, acum ca peretii nu mai delimiteaza atat de clar un anume spatiu din interiorul casei tale.

Unde punem biroul? Cum folosim spatiul de depozitare? Unde punem TV-ul si canapeaua din fata sa? Cum transformam, de fapt, o camera imensa, intr-un spatiu in care putem gati cu cei dragi, putem lucra, primi invitati dar si o incapere in care ne putem relaxa?

Cu totii ne-am obisnuit cu amenajarea clasica a canapelei lipite de perete, cu televizoul in fata peretelui opus. Renunta la aceasta idee si lasa canapeaua in mijlocul incaperii; solutie care poate fi considerata aproape aproape necesara intr-o camera limitata ca spatiu.

Canapeaua poate fi elementul care va delimita vizual. Poti face acelasi lucru si cu restul mobilei; astfel vei facilita traficul din incapere.

E bine sa iei in considerare si limita de spatiu atunci cand tu vei fi in bucatarie gatind, dar vei avea si invitati in acelasi timp. Incearca sa gasesti triunghiul clasic intre chiuveta, frigider si aragaz. Acest triunghi te va ajuta sa iti folosesti timpul in mod eficient, fara a face prea mult efort

Mesele rotunde pot fi o alternativa ideala pentru spatiile deschise si pot oferi armonie intr-o camera patrata. Acestea pot arata minunat chiar si langa biblioteca. Masa poate fi folosita ca spatiu de depozitare pentru tacamuri, pahare, sau o poti folosi ca bar sau pentru aparatul de expresso pentru aliantul de dimineata al unei cafele bune intr-un loc primitor, coltul preferat al livingului tau.

Inchide spatiile folosind niste scaune statement sau chiar fotolii. Astfel va fi clar care este limita dintre bucatarie si living. Tot ca paravan poti folosi si o biblioteca, daca spatiul o permite.

Combina diverse elemente decorative si tranzitia va fi naturala. Un lucru util pe care il poti face este sa transformi biblioteca intr-un perete cu spatii de depozitare si chiar iluminare.

Daca a fi o gazda dinamica si omniprezenta face parte din personalitatea ta, atunci un spatiu dedicat bucatariei impreun cu spatiul in care iei masa poati fi alegerea cea mai potrivita. Astfel, te poti asigura ca faci mereu parte din actiunea cu musafirii.

mai 13th, 2021 by