3 metode pentru a mentine igiena si sanatatea din casa la cel mai inalt nivel

Curatenia regulata este o sarcina foarte importanta, care asigura mentinerea unui nivel inalt de igiena in casa ta si are un rol important in ceea ce priveste sanatatea. Aceasta include eliminarea si prevenirea aparitiei bacteriilor, a virusilor si a altor daunatori, cum ar fi molii, plosnite, gandaci sau alte insecte, care pot face rau daca nu sunt indepartate.

Curatenia regulata devine mult mai importanta in aceasta perioada in care ne confruntam inca cu pandemia cauzata de COVID-19, deoarece SARS-CoV-2, virusul care provoaca boala COVID-19 poate trai pe unele suprafete din casa ta o perioada destul de mare de timp, daca aceasta nu este dezinfectata. Din fericire, exista metode prin care poti scapa usor de acesti daunatori.

Sanatatea este cea mai importanta atunci cand vine vorba de igiena din casa, dar aceasta are si un rol esential pentru confortul tau. Cu siguranta te simti mult mai bine intr-o casa curata, in care totul straluceste si in care se simte un miros de aer proaspat, dar virusii nu sunt doar pe suprafete. Ei pot exista oriunde, astfel ca este nevoie si de alte interventii, in afara curateniei, care sa aiba grija de sanatatea ta.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta!

Curata suprafetele cu spirt

Dezinfectarea suprafetelor din casa este cel mai important aspect de care trebuie sa ai grija in ceea ce priveste igiena, iar cea mai sigura metoda pentru a face acest lucru este sa stergi suprafetele cu spirt. Spirtul este cel mai eficient produs pentru dezinfectare, deoarece omoara instant toate bacteriile care se gasesc pe orice suprafata.

Chiar si solutiile speciale au anumite limite cand vine vorba de curatat, cu toate ca exista solutii destinate anumitor suprafete, cum ar fi lemn, mobila sau faianta. Totusi, este mai recomandat sa folosesti astfel de solutii pentru mentinerea igieniei si, la un anumit interval de timp, sa folosesti spirt pentru o dezinfectare totala.

Foloseste un purificator pentru aer

Calitatea aerului este deseori ignorata, in timp ce aceasta are o influenta mare asupra starii de sanatate a tuturor. Avand in vedere ca zonele urbane sufera destul de mult din cauza poluarii, aerul este de o calitate indoielnica, chiar si cel furnizat prin aparatele de aer conditionat.

Din fericire, poti folosi un purificator de aer, mai ales in camerele mari si care au ferestre direct catre zona exterioara, cum ar fi sufrageria sau balconul.

Filtreaza apa

In ultimii ani, tot mai multe localitati au probleme cu apa potabila. Aceasta nu mai este buna de baut, desi ar trebui sa fie un bun garantat. Din aceasta cauza, tot mai multi oameni apeleaza la apa imbuteliata, lucru care nu aduce intotdeauna avantaje.

Daca nu doresti sa transporti mereu bidoane cu apa de la magazin, poti folosi pompe dozatoare de la Clack.ro pentru a avea mereu la dispozitie apa sigura pentru consum, eliminand riscurile ce pot aparea asupra sanatatii tale.

Prin urmare, igienizarea este extrem de importanta si modul in care te preocupi de aceasta poate influenta si starea ta de sanatate.

sursa foto: envato.com

septembrie 3rd, 2021 by