Câte tipuri de credite există și cum îl alegi pe cel potrivit

Atunci când treci printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, un credit reprezintă cea mai bună soluție. Ai posibilitatea de a împrumuta de la o instituție bancară sau nebancară suma de bani necesară pentru rezolvarea problemelor, iar apoi îi vei returna sub formă de rate lunare, plătind și o anumită dobândă. Creditul reprezintă o variantă optimă și în momentul în care ai planuri de viitor, dar nu dispui de resurse pentru a le putea îndeplini. Fără îndoială, fiecare persoană apelează la un împrumut cel puțin o dată în viață. Totuși, tu știi câte tipuri de credite există și cum poți să-l alegi pe cel potrivit pentru tine? Află mai multe despre categoriile de împrumuturi ce pot fi accesate și ce particularități au acestea.

Câte tipuri de credite există

În general, primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a solicita orice facilitate de creditare este analiza tipurilor de împrumut existente. Dacă ai nevoie rapid de o sumă mică de bani poți opta pentru creditul online Viaconto, în schimb pentru o valoare ridicată vei avea nevoie de un împrumut pentru nevoie personale. Indiferent de nevoile sau dorințele tale, este esențial să-ți cunoști opțiunile ca să poți lua cea mai bună decizie. Iată care sunt tipurile de credite pe care le poți alege:

 • – Credite de nevoi personale (de consum)

Aceste tipuri de împrumuturi sunt cel mai des întâlnite. Sumele obținute pot fi folosite pentru diferite cheltuieli personale care nu trebuie justificate. De exemplu, poate fi vorba de renovarea locuinței, achitarea unor datorii, acoperirea cheltuielilor neprevăzute etc. În categoria creditelor de consum intră și cele acordate pentru scopuri specifice, precum creditele auto, creditele pentru studii sau creditele medicale.

 • – Credite imobiliare

Sunt împrumuturi ipotecare acordate pentru cumpărarea ori construcția unei locuințe sau renovarea casei.

 • – Credite pentru refinanțare

Împrumuturile de acest tip sunt destinate plății altor obligații contractuale financiare. Astfel, poți să scapi de stresul administrării mai multor credite diferite și să le aduni pe toate într-unul singur, dar mai avantajos.

Cum poți să alegi creditul potrivit pentru tine

Provocările economice din ultima perioadă constituie pentru mulți o reală încercare din punct de vedere financiar. Din acest motiv, foarte multe persoane apelează la un împrumut. Însă, ca să te asiguri că găsești varianta de creditare potrivită nevoilor tale trebuie să ții cont de câteva aspecte importante:

 • – Efectuează o analiză foarte serioasă a nevoii tale de a contracta un anumit împrumut
 • – Analizează-ți veniturile actuale și încearcă să previzualizezi certitudinea acestora în următorii ani ca să stabilești suma pe acre o poți împrumuta și nivelul ratei pe care o poți achita lunar
 • – Determină ce tip de finanțare se potrivește mai bine nevoilor tale
 • – Consultă cu atenție ofertele mai multor instituții bancare și nebancare
 • – Ai în vedere dobânda, taxele și comisioanele ce trebuie achitate pentru a contracta respectivul credit
 • – Încearcă să alegi un împrumut în aceeași monedă în care îți încasezi salariul
 • – Împrumută doar suma pe care crezi că o poți rambursa
 • – Verifică ce documente trebuie să prezinți în vederea primirii unei oferte ferme din partea finanțatorilor.

Fie că ai în plan achiziția unei locuințe sau a unei mașini, fie că trebuie să rezolvi o problemă urgentă, contractarea unui credit înseamnă colacul tău de salvare din orice situație. Totuși, tipul creditelor variază în funcție de suma pe care intenționezi să o obții și perioada de timp în care te angajezi să o returnezi. Așadar, înainte de a lua o decizie în acest sens, ai grijă să te informezi cât mai bine și să iei o decizie care să te avantajeze.

ianuarie 11th, 2022 by