Top 3 defecțiuni frecvente la BMW Seria 3

Autoturismele BMW din Seria 3 sunt la ora actuală cele mai populare modele ale mărcii, și cele mai bine vândute. Principalele atuuri sunt manevrabilitatea net superioară altor modele și puterea mare a motorului.

Dintre toate modelele Seriei 3, supremația la capitolul popularitate o deține modelul 320d, apreciat în special datorită faptului că motorul poate dezvolta o putere ridicată, pe fondul unui consum redus de combustibil. 

Testele efectuat și feedback-ul venit din partea proprietarilor au relevat însă și o serie de probleme care pot apărea la modelele din Seria 3. Nu sunt probleme foarte grave, dar pentru a preîntâmpina apariția lor este recomandat să mergeți periodic la un service autorizat, care efectuează revizii pentru autoturismele BMW.

 

Care sunt cele mai întâlnite defecțiuni la Seria 3

Lista acestora nu este una foarte lungă, fiind identificate trei probleme importante semnalate de cei mai mulți proprietari de BMW Seria 3.

 Uzura frânei de mână

Componentele acestui sistem se pare că se uzează mai repede decât în cazul altor autovehicule, iar acest fapt poate afecta siguranța mașinii. Nimeni nu își dorește ca mașina să „o ia la vale” după ce a lăsat-o parcată pe o stradă în pantă sau să o găsească tamponată de autoturismul din față.

Probleme la nivelul caroseriei

Caroseria modelelor din Seria 3 a atras cele mai multe critici în urma testelor efectuate, mașinile făcând un zgomot destul de mare la vânt. Acest fapt s-ar putea datora caroseriei, care nu este suficient de aerodinamică. De asemenea, la modelele Touring, au mai existat plângeri și în privința portbagajului mai mic decât la celelalte modele.

Farurile se strică frecvent

Defecțiunile farurilor constituie o altă problemă cu care proprietarii se confruntă destul de des. Circulația în condiții de întuneric devine astfel imposibilă, iar o vizită la un electrician auto este absolut necesară în astfel de situații.

Probleme semnalate la unele modele din serie

Defecțiunile enumerate mai sus sunt caracteristice autoturismelor BMW Seria 3, în general, însă mai există și unele probleme specifice pentru anumite modele.

Astfel, cei mai mulți proprietari care s-au adresat specialiștilor de la revizieonline.ro, au întâmpinat următoarele probleme:

Cutia ce viteze manuală

La unele modele, cum ar fi F30, aceasta nu face față puterii motorului. În același timp, cutia de viteze automată nu va întâmpina astfel de probleme, cu condiția ca uleiul să fie schimbat la timp.

Compresorul de aer condiționat

Unele mașini din gamă au amplasată această componentă foarte jos, și astfel există riscul să fie lovită de pietre. Din acest motiv, nu se recomandă deplasarea pe drumuri accidentate și neasfaltate. Aceeași problemă se întâlnește la unele modele și în ceea ce privește radiatorul.

Pompa de apă și termostatul

La modelele cu motoare mai sensibile, aceste două piese se defectează mai des, iar înlocuirea lor este indicat să se facă în timp cât mai scurt.

Avantajele modelelor din Seria 3

Vorbim totuși de cea mai populară gamă din portofoliul producătorului german, astfel că aspectele pozitive sunt mai multe decât cele negative, enumerate până acum.

  • În primul rând, Seria 3 dispune de o gamă foarte variată de modele, astfel că puteți face alegerea cea mai potrivită, în funcție de preferințe.
  • Spațiul interior generos oferit de cele mai multe dintre modelele seriei este un alt argument în favoarea gamei.
  • Manevrabilitatea excelentă și sistemul de direcție care se comportă impecabil sunt două elemente importante care asigură un grad de siguranță ridicat.
  • Tot la acest capitol se mai cuvin menționate trenul de rulare sigur și frânele foarte eficiente, elemente esențiale pentru evitarea unor evenimente nedorite pe șosea.
  • Spre deosebire de mașinile lansate înainte de apariția Seriei 3, care au o problemă cu uzura suspensiilor, la modelele din această gamă confortul suspensiei este unul din punctele forte, iar problema uzurii a fost definitiv eliminată.
noiembrie 11th, 2019 by