Învață împreună cu Scania despre Transportul Viitorului. Participă la cea mai mare competiție pentru șoferi profesioniști – Scania Driver Competitions

Caravana Transportul Viitorului

Toamna aceasta Scania întâmpină șoferii cu noi surprize. Șoferii de camioane de toate vârstele sunt invitați să își etaleze abilitățile la cea mai mare competiție dedicată lor. Competitori din peste 30 de țări se vor întrece pentru marele premiu – un camion Scania nou, la alegere, în valoare de 100.000 de euro.

Scania lansează în luna august a acestui an campania Transportul Viitorului, ce vizează condusul responsabil și reducerea impactului negativ pe care transportul rutier de mărfuri îl are asupra mediului înconjurător. Prin acest proiect format din 11 filmulețe, Scania își propune să educe publicul din industria transportului rutier de marfă din România. Atât Caravana Transportul Viitorului (care va începe din luna septembrie și va fi găzduită în cele mai mari orașe din țară) organizată anual de Scania, cât și Scania Driver Competitions vor urmări să ofere soluții pentru reducerea consumului de combustibili fosili și reducerea nivelului de CO2 din atmosferă. Protagoniștii campaniei Transportul Viitorului, Ioan Nagl și Gabriel Onofrei, sunt figuri importante pentru industria de transport mărfuri din România și participanți la numeroase concursuri automobilistice.

Viitorul contează, tocmai de aceea Scania și partenerii săi vor aduce elemente de inovare și de importanță strategică în vederea reducerii emisiilor de CO2 și a consumului smart de combustibil. Protejarea planetei și a mediului încojurător trebuie să fie azi una dintre cele mai importante priorităţi pentru orice companie şi avem mari ambiţii pentru ca activităţile noastre să aibă efect pozitiv asupra climei. Dar numai când ne unim forţele cu alţi jucători cheie din industrie, vom putea atinge aceste obiective ambiţioase. Formând acest parteneriat, vom avea o poziţie unică pentru a implementa soluţii inteligente, eficiente şi sustenabile pentru transportul şi logistica noastră. – declară Mihai Pașol, Director de Marketing & Comunicare la Scania România.

Pentru Scania, șoferul este unicul responsabil în ceea ce privește siguranța pe șosea și economia transporturilor, iar focusul de anul acesta constă în protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă. Totodată, nu mai există nicio limită de vârstă în ceea ce privește șoferii participanți, astfel chiar și cei mai tineri șoferi de camion pot lua parte la Scania Driver Competitions pentru a-și demonstra abilitățile. În plus, şoferii au acum şansa de a se califica pentru competiţii prin performanţa lor în timp, care este monitorizată de serviciile Scania Fleet Management (FMS).

În competiţii, am căutat întotdeauna să organizăm exerciţii care scot în evidenţă calităţile şi care sunt esenţiale pentru profesia de transportator. Economia de combustibil, siguranţa şi abilităţile de manevrare sunt lucruri pe care câştigătorul trebuie să le stăpânească, pentru a câştiga concursul Scania Driver Competitions. – declară Erik Ljungberg, Senior Vice President and Head of Corporate Relations Scania din Södertälje, Suedia.

Toamna aceasta și primăvara anului viitor vor avea loc probele teoretice și practice la nivel regional și național, urmând ca marea bătălie să se dea la nivel internațional, în orașul suedez Södertälje. Accentul va fi pus pe soluțiile sustenabile de transport și pe condusul responsabil și în siguranță, prin reducerea consumului de combustibil.

Probele de concurs vor viza conducerea defensivă și economia de combustibil, verificarea și asigurarea mărfii, dar și demonstrarea exercițiilor de condus cum ar fi: boardwalk, knock the king, reverse z sau super z.

Te așteptăm la Scania Drivers Competitions pentru a-ți demnstra abilitățile de condus și pentru a ne arăta că știi ce înseamnă să conduci responsabil și în siguranță. Fă și tu cunoștință cu Transportul Viitorului!

septembrie 4th, 2018 by