Volvo, DAF sau MAN? Ce modele de camioane s-au remarcat de la cei trei giganti ai transporturilor

camioane

În mai toate domeniile profesionale mediul de lucru influențează puternic randamentul și eficiența angajatului. Cu toții știm și am trecut prin asta. Acest principiu se aplică, bineînțeles, și în domeniul transporturilor. Nu numai abilitățile șoferului garantează succesul, dar și modelul camionului, tipul sau calitatea funcțiilor și gradul de confort. Astfel, un camion conceput pe baza unor principii ergonomice și de performanță determină de regulă și creșterea productivității.

Marii producători de camioane Volvo, DAF, MAN s-au întrecut pe ei înșiși în această privință. Aceste mari companii și-au concentrat atenția asupra creării camionului perfect adaptat la drum și la taskurile sale.

Rezultatele nu i-au dezamagit pe clienți ,având în vedere cererea ridicată pe piață a camioanelor fabricate de Volvo, MAN sau DAF. Iată modelele de top concepute de fiecare companie în parte:

Volvo Group este printre cele mai bine cotate companii producătoare de camioane la nivel global. Oricine a avut plăcerea să fie șofer pe camioane Volvo știe că sunt cele mai sigure și fiabile vehicule.

Printre cele mai bune camioane Volvo se află modelul FH 16 700. Camionul de 61 de tone are în dotare cele mai impresionante funcții cu care se mândrește marca Volvo. Motorul unui camion Volvo FH 16 700 este un SCR de 16 litri cu 6 cilidri, dotat cu 700 CP și un cuplu maxim de 3150 Nm. Capacitatea rezervorului depășește cu mult modelele anterioare, vehiculul fiind dotat cu un rezervor de 1200 litri. Cabina camionului FH 16 700 este ceva mai înaltă ca modelele precedente și s-au făcut câteva modificări în interior. Bordul este mai jos și drept pentru a oferi mai mult spațiu, iar patul extensibil ajunge la 955 mm.

DAF Trucks este o altă companie de succes care produce camioane de top. Unul dintre aceste camioane DAF a câștigat titluri ca ”Truck of the Year” și ” Top Truck 2018” acordat de către șoferii slovaci. Este vorba despre noul DAF XF, foarte lăudat pentru tehnologia de ultimă generație și confort de primă clasă. Motorul unui camion DAF XF este un PACCAR MX de 13 cilidri, foarte renumit pentru eficiența sa. Modelul DAF ajunge până la 510 CP și are un cuplu maxim de 2500 Nm. Cei mai mulți șoferi DAF consideră că acest model este cel mai confortabil și silențios camion. La această listă se mai adaugă și transmisia automată TraXon și costurile minime de operare.

Și firma MAN a demonstrat ingeniozitate în fabricarea de camioane MAN fiabile și performante pentru șoferii săi. Unul dintre cele mai impresionante camioane MAN este modelul MAN TGX D38. Un vehicul excelent care combină eficiența și performanța cu ajutorul unui motor D38 de 6 cilindri. Vehiculul atinge 640 CP cu un cuplu maxim între 2700-3000 Nm.

Alte calități ale camionului includ: consum redus de combustibil, durată lungă de viață și siguranță ridicată. Consumul redus este datorat noii funcții Efficient Cruise combinate cu EfficientRoll, care face vehicului mai eco-friendly ca niciodată. Sistemele de siguranță ale modelului TGX D38 reduc în mod semnificativ riscul de accident. Destul de impresionant pentru un camion, nu-i așa?

august 23rd, 2018 by