Cum mentii curate becurile masinii iarna, chiar si cand e umezeala?

Sezonul toamna-iarna este o provocare pentru fiecare sofer, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Zilele ploioase sau cu zapada sporesc murdarirea masinii si, implicit, a sistemului de iluminat. Astfel, trebuie sa acorzi o atentie mare modului in care pastrezi curatenia principalelor becuri de la masina, incat sa beneficiezi de vizibilitate maxima in timpul condusului.

Majoritatea soferilor isi concentreaza atentia catre mentinerea curateniei generale a autovehiculului si ajung sa uite sa verifice si becurile masinii, farurile sau stopurile. Mentinerea acestora in stare curata este extrem de importanta, deoarece incarcarea lor cu namol, gheata sau zapada afecteaza gradul de vizibilitate, in special noaptea. Magazinul online automag.ro este partenerul de incredere care iti pune la dispozitie tot necesarul pentru curatarea tuturor tipurilor de becuri de la masina.

becuri auto

Tips & Tricks. Cum mentii curat sistemul de iluminat al masinii?

In functie de locul in care sunt dispuse, aceste becuri masina necesita ingrijire aparte. In cazul farurilor si a stopurilor, va trebui sa fii atent inainte de fiecare plecare la drum si sa te asiguri ca sunt curatate. In caz contrar, iata cum le poti curata:

  • peria – in cazul in care becurile masinii sunt acoperite cu zapada sau gheata, nu poti pleca la drum pana cand nu ai indepartat murdaria de pe ele. Astfel, cel mai eficient mod de curatare este folosirea periei. Cu ajutorul periei vei indeparta zapada depusa, fara a zgaria farurile sau stopurile. Odata curatate, vei fi sigur ca vei beneficia de lumina de care ai nevoie pentru a avea o vizibilitate cat mai buna;
  • carpa – aceasta poate fi folosita pentru indepartarea murdariei mai persistente de pe aceste becuri de la masina exterioare. Spre exemplu, daca farurile si stopurile sunt pline de noroi sau mazga, atunci le poti sterge cu o laveta moale, care sa indeparteze mizeria fara urme;
  • spalatorie – in cazul unui strat gros de murdarie sau noroi intarit, atunci poti merge cu masina la spalatorie. Astfel, nu doar aceste becuri de la masina vor beneficia de curatenie, ci intregul autoturism.

Spalarea farurilor si stopurilor de frana sau semnalizare ale masinii trebuie sa se numere printre prioritatile fiecarui sofer, deoarece lipsa vizibilitatii semnalelor luminoase poate fi periculoasa atat pentru sofer, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Spalarea acestora se poate face cu sampon special si solutii special create pentru intretinerea curateniei autovehiculelor, cat si cu perii sau carpe care sa-ti usureze considerabil procesul de curatare.

In plus, pentru confortul si siguranta ta, de fiecare data cand mergi cu masina la service sau la spalatorie, trebuie sa te asiguri ca si intregul sistem de becuri de masina interior este curatat si verificat. Stergerea de praf, mizerie si pete a becurilor din interiorul masinii este la fel de importanta ca si a celor din exterior. In consecinta, daca nu ajungi la spalatorie cu vehiculul, poti sa le cureti chiar tu, cu ajutorul unei carpe magice sau a unei lavete din microfibra.

Un alt motiv pentru care specialistii in domeniu recomanda curatarea becurilor masinii este pentru a le prelungi viata farurilor. Acestia sustin ca, in caz contrar, exista riscul crearii condensului in interiorul farurilor, fapt ce va duce la scaderea gradului de luminozitate si de vizibilitate. Condensul din far este de cele mai multe ori cauzat de diferenta de temperatura dintre interiorul acesteia si exterior.

noiembrie 29th, 2022 by