Sfaturi despre cum să cultivi roșii cherry tot anul

Vrei să mănânci roșii cherry pe tot parcursul anului? Iată câteva sfaturi despre cum să le cultivi acasă.

Pași pentru cultivarea roșiilor cherry

  1. Alege locul potrivit

Totul începe cu alegerea locului unde să le plantezi. Alege un loc luminos, unde bate soarele dimineața.

  1. Cumpără semințe roșii

Pune fiecare sămânță într-un prosop de bumbac / hârtie și umezește-o în fiecare zi. Trebuie să stea într-un loc cu lumină indirectă, până când începe să germineze.

Este important să reții că cel mai bun loc pentru răsaduri este lumina indirectă. Doar când le plantezi trebuie să intre în contact cu soarele.

  1. Pregătește pământul

Înainte de a pune semințele în vase, sapă pământul cu o lopățică.

  1. Alege vase speciale

Pune pământ în vase, având grijă ca stratul să fie de circa 6-8 cm. Apoi, udă-l bine. Reține că vasul trebuie să aibă găuri pentru a scurge excesul de apă. În caz contrar, pământul poate mucegăi.

După ce l-ai udat, pune semințele în vase, la o distanță de 1-2 cm între ele. Udă-le și pe acestea puțin și acoperă-le cu pământ. Și, dacă este posibil, adaugă și puțin compost pe întreaga suprafață. Presară puțină cafea măcinată deasupra. Vei da plantei putere.

  1. Verfică pământul

Verifică dacă pământul este umed sau uscat înainte de udare. Apa multă afectează roșiile cherry. Udă-le dimineața devreme sau seara. Roșiile vor avea apă fiindcă aceasta nu se va evapora.

  1. Nu le uda foarte mult

Ai grijă să nu uzi prea mult, deoarece excesul de umiditate determină înălbenirea frunzelor.

Leagă roșiile

Când plantele încep să crească, trebuie legate. Folosește un băț mic și o ață mai groasă pentru a fixa tulpina principală. Acest lucru le ajută să crească drept.

În plus, va trebui să tai anumiți lăstari tineri dacă vrei ca plantele să crească pe verticală. Pe măsură ce acestea se maturizează, o parte din frunze vor îngălbeni. Trebuie să le rupi. Apoi, va trebui să aștepți 65-70 de zile pentru a avea roșii cherry și pentru a te bucura de ele!

octombrie 29th, 2021 by