Dracaena este planta care te face mai fericit.

                                     

Dracaena este o planta care te va ajuta sa fi mai fericit. Este o planta care rezista cu brio atat in apartament cat si in casa. Numele ei provine din limba greaca, si anume drakaina sau femela dragonului si are legatura cu specia din care se extrage o rasina speciala utilizata drept colorant.

Dracaena are frunze de-a dreptul minunate de culoare verzi iar planta propriu zisa este un purificator al aerului. Aceasta este o specie din Africa tropicala dar este prezenta in Asia. Este descrisa ca fiind un copacel cu tulpina neteda, dreapta cu ramificatii rare si cu frunze grupate in tufe numai spre varful ramurilor. In mediul natural , dracaena infloreste si se transforma intr-o planta superba. In ghiveci trebuie sa stii ca infloreste de regula primavara iar in aceasta perioada locuinta ta se va umple de un parfum placut si intens.

Dracaena este o planta care se obisnuieste rapid la toate conditiile.  Poate fi asezata in orice loc din locuinta deoarece nu este pretentioasa si se va pastra in cea mai buna stare.  Daca totusi iti doresti sa le ingrijesti corect trebuie sa fi atent la cateva detalii cum ar fi : lumina – este o planta care are nevoie de lumina dar cu conditia ca aceasta sa nu fie puternica; temperatura – aceasta planta detesta frigul, de aceea temperatura din camera trebuie sa fie de 26 de grade; apa – este un factor important, are nevoie de apa dar nu din abundenta, pamantul – trebuie schimbat o data la trei ani pentru ca aceasta planta sa se poata dezvolta in conditii optime; ingrasamantul – trebuie sa fie  saptamanal, este recomandat cel lichid pe care il poti administra impreuna cu apa, poti folosi o cantitata minima iar pe timpul iernii si cel al toamnei poti renunta la el.

aprilie 10th, 2019 by