Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Hrana bovinelor este esentiala cand vine vorba despre rezultatele pe care un fermier le asteapta de pe urma cresterii animalelor. In acest sens, tot mai multi crescatori de vite sunt interesati de furajele combinate. Unul dintre cei mai importanti producatori de furaje combinate este Carmistin care realizeaza furaj de tip faina, brizura si granula pentru orice specie si categorie de animal, folosind 20 de materii prime diferite (grau, porumb, soia, lucerna, rapita, mazare, ovaz, orez, etc.) cu o gama larga de aditivi (aproximativ 5% din productia finala totala).
Iata care sunt avantajele hranirii bovinelor cu furaje combinate:
1.Imbunatateste fermentarea rumenului.
Vacile au acces continuu la o ratie completa si echilibrata pe tot parcursul zilei. Astfel, ele tind sa consume mese mai mici, dar mai multe pe zi, raspandite uniform in timpul zilei. Acest lucru impiedica hranirea cu paie care supraincarca rumenul (primul stomac al vacii) cu substante nutritive si producerea unui dezechilibru in alimentare.
Folosind furaje combinate, actiunea rumenului este optimizata, digestia se imbunatateste, pH-ul se stabilizeaza si tulburarile digestive sunt reduse la minimum. Acest lucru se datoreaza faptului ca, cu fiecare masa, microflora rumenului primeste un amestec echilibrat cu toti nutrientii necesari fermentatiei.
2.Aport crescut de materie uscata.
Intrucat digestia si sanatatea sunt mentinute la niveluri ridicate, vacile consuma mai multa materie uscata. Gratie furajelor combinate veti evita ingrediente nedorite in alimentatia vitelor si un consum mai putin rezidual. In plus, intrucat aportul de substanta uscata este usor de monitorizat, nutritia poate fi usor ajustata pentru a se potrivi cu potentialul genetic si cu performantele reale ale fiecarei specii de vaci.
3.Productie mai mare de lapte
Dupa cum se poate anticipa, o vaca sanatoasa, cu un rumen functional, fara tulburari digestive si care prezinta un aport maxim de furaje va produce mai mult lapte. Bineinteles, si daca furajele combinate sunt alese corect.
Cat de mult lapte va fi produs de vacile hranite cu furaje combinate este o intrebare care necesita o anumita calificare. In general, daca vacile produc deja mult sub potentialul lor genetic, atunci ar fi rezonabil sa se anticipeze ca vor da mai mult cu 2-3 litri de lapte zilnic. Pe de alta parte, daca productia de lapte este deja suficient de mare, se estimeaza ca furajele combinate pot aduce cu aproximativ 1 litru de lapte mai mult zilnic.